P&G boost Effaclar
Zobraziť katalóg

Najlepšie smart hodinky; smartwatch; nositeľná elektronika;

Najlepšie smart hodinky 2024

Článok

Aktualizované

Ktoré smart hodinky sú tie najlepšie? To je obľúbená otázka, ktorá s rastúcou ponukou modelov neustále nadobúda na svojej dôležitosti. Preto sme pre vás pripravili zoznam tých najlepších a najpopulárnejších modelov, z ktorých si určite vyberiete aj vy.


Najlepšie inteligentné hodinky – OBSAH

Smart hodinky: univerzálne, športové, či štýlové?

Výber najlepších smart hodiniek závisí od potrieb a prianí každého zákazníka. Zatiaľ čo jeden používateľ hľadá odolný outdoorový model, iný vyžaduje športové zariadenie pre vrcholových športovcov. Smart hodinky sme preto rozdelili do niekoľkých kategórií, kde sú zoradené od najlacnejších po najdrahšie, hoci poradie nereaguje na meniace sa ceny produktov. Pri väčšine modelov tiež nájdete odkaz na samostatný článok s podrobnejšími informáciami.

Najlepšie smart hodinky - UNIVERZÁLNE

Napriek tomu, že väčšinu smart hodiniek môžeme roztriediť podľa ich zamerania, na trhu je aj rad pomerne univerzálnych modelov. Tie sa snažia pokryť čo možno najširšie využitie a osloviť tým čo najväčšiu skupinu zákazníkov. Pozrime sa na najlepšie inteligentné hodinky tejto kategórie.

Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9

  • Čip SiP S9
  • Gesto poklepania
  • Jas displeja až 2 000 nitov

Nová generácia Apple Watch vychádza zo starého známeho dizajnu. Vnútri ale nachádzame nový procesor S9, ktorý má na starosti napríklad nové gesto poklepania. Polepšil si aj jas veľkého OLED displeja, ktorý sa opäť preťahuje až cez hrany smerom k bokom. Po novom tiež zvládnu zmerať teplotu a pomôžu pri sledovaní cyklu. Aj naďalej zvládnu pre množstvo funkcií fungovať sami o sebe bez iPhonu vďaka WiFi, GPS, NFC, ale aj možnosti nahrať eSIM. Zo zdravotníckych funkcií vám zmerajú hladinu kyslíka v krvi, EKG, zmerajú tep a dokážu monitorovať spánok. Ľahko si zmeriate aj preplávané bazény s vodoodolnosťou až do 50 metrov. V novom watchOS 10 sú grafické prvky ešte lepšie rozmiestnené a lepšie tak využívajú veľkosť displeja.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať recenziu
Samsung Galaxy Watch 6

Samsung Galaxy Watch 6

  • Kruhový AMOLED displej
  • 90 typov cvičení
  • Množstvo remienkov na výber

Najnovšie Samsung Galaxy Watch 6 sa znovu dajú zaobstarať v 2 veľkostiach, a to 40 a 44 mm. Všetka aktivita prebieha na kruhovom 1,31" AMOLED displeji. Riziko poničenia sklíčka je minimalizované tým, že ide o zafír. S hodinkami sa bez problémov môžete potápať, sú úplne vodoodolné. Celkom ale môžu merať naozaj veľa športových aktivít, podporujú 90 typov cvičení. Samsung Smart Watch dominujú aj veľmi slušnou výdržou na batériu. Preto poteší aj možnosť monitorovať spánok, pri ktorom inteligentné hodinky môžu merať teplotu cez kožu. Ľahko sa spárujú s operačným systémom Android, ideálne so smartfónom Samsung. Na výber máte medzi mnohými rôznymi remienkami a 2 farebnými variantmi hodiniek.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať recenziu
Xiaomi Redmi Watch 3 Active

Xiaomi Redmi Watch 3 Active

  • Jednoduchý dizajn
  • Viac ako 100 cvičení
  • 200+ ciferníkov

Jedny z najlacnejších univerzálnych smart hodiniek sú práve tie od Xiaomi. Strohý vzhľad s iba jedným tlačidlom na boku dáva tušiť, že ovládanie bude prebiehať predovšetkým cez veľký 1,83" IPS displej. Na ňom si nastavíte jeden z viac ako 200 graficky podarených ciferníkov. Inteligentné hodinky sa bez problémov spoja ako s Android, tak iOS systémom. Dokážu merať kyslík v krvi, tep a postarajú sa aj o monitorovanie spánku. Vďaka meraniu viac ako stovky cvičení sa dostávajú ľahko do hľadáčika športovcov všetkých odvetví. S odolnosťou 5 ATM nechýbajú ani plavecké aktivity. Výrobca uvádza veľmi podarenú výdrž na batériu v dĺžke až 12 dní.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk


Garmin Venu 3

Garmin Venu 3

  • Detailný 1,4" AMOLED displej
  • Vnútorné úložisko
  • Až 14 dní prevádzky

Univerzály Garmin Venu 3 by sa dali označovať za smartwatch, ktoré padnú do oka väčšine používateľov. Vzhľad je výrazne inšpirovaný bežnými „hlúpymi“ hodinkami, a ani rozmerovo nijako nevybočujú. Spojíte ich s oboma hlavnými mobilnými systémami. Vďaka tomu na 1,4" AMOLED displeji môžete pohodlne sledovať notifikácie, používať aplikácie a vidieť jeden z mnohých ciferníkov neustále vďaka Always-on technológii. Sklíčko je odolné, typ Gorilla Glass 3. Vodotesnosť 5 ATM je samozrejmosťou. S vnútorným úložiskom sa môžete vydať von aj bez telefónu, napriek tomu si prehráte hudbu, audioknihy či podcasty. Telefón nie je potrebný ani na zaplatenie v obchode, vďaka NFC a Garmin Pay zaplatíte bezkontaktne samotnými hodinkami. Aj s pozapínanými inteligentnými funkciami sú Garmin Venu 3 schopné až 14-dňovej prevádzky.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Amazfit Balance

Amazfit Balance

  • Jemný AMOLED displej
  • Množstvo typov remienkov
  • Dlhá výdrž batérie

Dobrá voľba v kategórii univerzálov sú inteligentné hodinky Amazfit Balance. Predovšetkým ideálna veľkosť s kruhovým displejom s uhlopriečkou 1,5" a technológiou ostrého zobrazenia AMOLED sa postarajú o kompaktné a prehľadné používateľské rozhranie operačného systému Zepp OS. Ovládanie okrem displeja prebieha aj cez otočnú lunetu na boku. Pokiaľ sa vám nezapáči ani jeden z dostupných ciferníkov, ľahko si vytvoríte vlastný z vybranej fotografie. Displej môže byť pre náhľad nielen na aktuálny čas viditeľný neustále vďaka podpore Always-on technológie. Smart hodinky Amazfit Balance zmerajú tep, ale aj hladinu stresu aj podiel kyslíka v krvi. Samotné Amazfit majú čip GPS na presné zameranie pri behu a inom type pohybu. Pokiaľ budete smartwatch bežne používať, dostanete sa s výdržou na vysoko nadštandardných 14 dní prevádzky. Pri intenzívnom použití budete nabíjačku potrebovať približne až po týždni.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

  • Precízne dielenské spracovanie
  • Nadštandardná (športová) výbava
  • Až 14-dňová výdrž batérie

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 3 sú výnimočným zariadením so špičkovým displejom, 2-týždňovou výdržou batérie, nadštandardnou výbavou a mimoriadnym dielenským spracovaním. V prekvapivo tenkom tele navyše nájdeme dlhý rad funkcií vrátane inteligentného budíka, Bluetooth volaní či ukladania hudby, zatiaľ čo konštantne merať môžeme tep, stres, teplotu pokožky alebo okysličenie krvi. Pre športovcov je ďalej pripravených 100 druhov aktivít, päť družicových systémov s dvojpásmovým režimom či možnosť navigácie do počiatočného bodu. K dispozícii máme aj pokročilé športové ukazovatele, či už ide o čas zotavenia, tréningovú záťaž, tréningový efekt, index bežeckého výkonu alebo VO2max. Vyberať môžeme z niekoľkých pôvabných variantov v rozmeroch 42 a 46 mm, pričom za úvahu stoja aj podobne vybavené Huawei Watch 3 (Pro), ktorých cena je ale o niečo vyššia.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať recenziu

Porovnanie parametrov najlepších univerzálnych smart hodiniek


Model Apple Watch Series 9 Samsung Galaxy Watch 6 Xiaomi Redmi Watch 3 Active Amazfit Balance Garmin Venu 3 Huawei Watch GT 3
Rozmery 41 mm: 41 × 35 × 10,7 mm
45 mm: 45 × 38 × 10,7 mm
42,8 × 44,4 × 9 mm
46,9 × 38,9 × 10,9 mm
46 × 46 × 10,6 mm
41 mm: 41 × 41 × 12 mm
45 mm: 45 × 45 × 12 mm
42 mm: 42,3 × 42,3 × 10,2 mm
46 mm: 45,9 × 45,9 × 11 mm
Veľkosť a rozlíšenie displeja
1,9" 484 × 396 px
1,3" 432 × 432 px
1,5" 480 × 480 px
1,83" 280 × 240 px
1,5" 480 × 480 px
41 mm: 1,2" 390 × 390 px
45 mm: 1,4" 454 × 454 px
42 mm: 1,32" 
46 mm: 1,43"
Typ displeja
OLED AMOLED IPS AMOLED AMOLED AMOLED
Ochranné sklo
Zafír Zafír Neuvedené Tvrdené sklo Gorilla Glass 3 Neuvedené
Vodotesnosť/odolnosť
5 ATM 5 ATM 5 ATM 5 ATM 5 ATM 5 ATM
Uloženie hudby




Bluetooth volania


Polohové systémy
GPS, Galileo, BeiDou GPS, GLONASS, Galileo GPS, GLONASS, Galileo, BDS GPS, GLONASS, Galileo GPS, GLONASS, Galileo
Bluetooth 5.3 5.3 5.3 5.0 5.0 5.0
Bezkontaktné platby (NFC)




Športové režimy 16 90 100+ 25 25+ 100+
Výdrž batérie
18 hodín 40 hodín až 12 dní 14 dní 10 dní 14 dní

Najlepšie smart hodinky – ŠPORTOVÉ

Ďalšou dôležitou kategóriou sú najlepšie smart hodinky v oblasti športu. Také modely typicky ponúkajú pokročilejšie funkcie na jednotlivé športy, prípadne širší výber aktivít, oxymeter, VO2 Max, meranie stresu či praktické funkcie na plánovanie tréningu a odpočinku. Športovo zamerané inteligentné hodinky sú tiež častejšie vybavené transflektívnym displejom, ktorý ponúka najlepšiu možnú čitateľnosť na priamom slnku, a je tak ideálnou voľbou na vonkajšie aktivity.

Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5

  • Elegantný vzhľad
  • Viac ako 30 športových režimov
  • Obchod s aplikáciami

V modelovom rade Vivoactive 5 sa Garmin pustil do predstavenia hneď niekoľkých farebných spracovaní konštrukcie. To aby sa inteligentné hodinky páčili nielen ženám, ale aj mužom. Rovnako tak je možné farebne napárovať remienok. Ale k samotným funkciám – displej má uhlopriečku 1,2" a pekné rozlíšenie, ktoré vykúzli jemný obraz. Smart watch sú chránené sklíčkom Gorilla Glass 3 a vodoodolné s certifikáciou 5 ATM. Kompatibilita zaručená s Androidom aj iOS. Garmin samozrejme aj týmto hodinkám pridáva možnosť bezkontaktného platenia cez Garmin Pay. Tiež tu je vnútorné úložisko na uloženie nielen hudby. Okrem merania tepu, okysličenia krvi či monitorovania stresu zvládnu hodinky Garmin kontrolovať napríklad aj váš pitný režim v priebehu dňa. Ďalšie aplikácie stiahnete cez platformu Connect IQ.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Amazfit Cheetah Pro

Amazfit Cheetah Pro

  • Dvojpásmová GPS anténa
  • Viac ako 150 športových režimov
  • Aplikácia Zepp

S príjemným nylonovým remienkom prichádzajú inteligentné hodinky Amazfit Cheetah Pro. Konštrukcia hodiniek je ľahká, pritom dostatočne odolná voči bežným odreninám a vodoodolná do 5 ATM. Veľmi jemný displej s väčšou uhlopriečkou 1,45" je technológia AMOLED s možnosťou Always-on. Na výber máte z viac ako 100 rôznych ciferníkov. Športovci ocenia viac ako 150 športových režimov, medzi ktorými nechýba napríklad aj meranie golfového švihu. Na presnú detekciu polohy slúži dvojpásmová GPS anténa. Do kapacity pamäte uložíte hudbu a ďalšie súbory. Meranie frekvencie dýchania či okysličenia krvi kyslíkom nechýba. Dáta z hodiniek prezriete cez aplikáciu Zepp na Android a iOS. Pri bežnom použití si Amazfit Cheetah Pro vypýtajú nabitie pokojne až po 14 dňoch, pri intenzívnom použití vydržia približne polovicu.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Garmin Forerunner 255

Garmin Forerunner 255

  • 5 fyzických tlačidiel
  • Hmotnosť len 49 gramov
  • Tréningové bežecké plány

Už na prvý pohľad sa Garmin Forerunner 255 sústreďujú na športovcov. Tým ponúknu nízku hmotnosť odolnej konštrukcie s pevným uchytením silikónového pásika. Odolnosť displeja je zaručená sklom Gorilla Glass a môžete sa s nimi aj potápať vďaka 5 ATM. Transfektívny displej má vysoký jas, pritom jeho sledovanie nie je také náročné na oči. Veľa úkonov ale zvládnete aj cez 5 fyzických tlačidiel na boku smartwatch. Viac ako 30 športových režimov presne meria požadované dáta. Inteligentné hodinky Garmin majú aj pulzný oxymeter, merajú kvalitu spánku a pod. Využijete ich ale aj na platenie cez NFC. Aplikácia Garmin Coach dokáže zobraziť bežecké plány v dĺžkach 5 km, 10 km a polmaratónu a odhadne vaše bežecké tempo na základe histórie a stavu vašej kondície. Kapacita batérie môže za dlhú výdrž až 14 dní.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať článok
Garmin Fenix 7, 7S, a 7X

Garmin Fenix 7 (S, X)

  • Profesionálne športové a outdoorové funkcie
  • Solárne dobíjanie
  • Pestrá ponuka modelov

Bohatou nádielkou športových a outdoorových funkcií tradične láka dnes už ikonický rad Garmin Fenix. Ten v siedmej generácii ponúka pestrú ponuku modelov vrátane troch veľkostí a troch odlišných edícií. Okrem štandardnej edície si tak môžeme zvoliť verziu so solárnym nabíjaním či solárnym nabíjaním a zafírovým sklíčkom. Vylepšený solárny panel navyše prináša ešte dlhšiu výdrž batérie, ktorá napríklad pri modeli Fenix 7X zvládne až 37 dní. Inteligentné hodinky Garmin Fenix 7 zároveň disponujú všetkými dôležitými funkciami, či už ide o Body Battery, automatickú detekciu nehody alebo satelitné systémy GPS, GLONASS a Galileo. Oproti Garmin Instinct tu navyše nájdeme VO2 Max, okysličenie krvi, WiFi, kompatibilitu s produktmi Varia či bezkontaktné platby Garmin Pay. Edícia Solar Sapphire navyše disponuje predinštalovanými mapami, zväčšenou vnútornou pamäťou aj viacfrekvenčným určovaním polohy. Úctyhodnú vodotesnosť 10 ATM potom dopĺňa armádny štandard odolnosti, kovové časti konštrukcie či kvalitné ochranné sklíčko. Siedma generácia sa ďalej pýši dotykovým displejom, možnosťou uložiť hudbu do každého modelu a v prípade Fenix 7X tiež vstavaným svietidlom. Za zváženie stoja taktiež totožne vybavené Garmin Epix, ktoré oproti Fénixom ponúkajú taktiež displej typu AMOLED.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať článok
Polar Grit X2 Pro

Polar Grit X2 Pro Titan

  • Titánové telo
  • Vodotesnosť WR100
  • Úložisko 32 GB

Masívne inteligentné hodinky Polar Grit X2 Pro patria medzi tie najodolnejšie. Nebudú síce ideálne na každú ruku, ale pokiaľ je pre vás výdrž prioritou, tu ste správne. Titánové telo a zafírové sklíčko toho znesú naozaj dosť. Takmer 1,4" AMOLED displej sľubuje pekný pohľad vďaka rozlíšeniu 454 × 454 pixelov. Hodinky sa pripoja k smartfónom s OS Android a iOS. Medzi športové funkcie sa radí krokomer, meranie tepu, zaznamenanie trasy, prevýšenie podľa barometra, EKG a pod. V rámci športových aktivít merajú údaje k mnohým typom ako beh, plávanie, cyklistika, lyžovanie, fitness či joga. Na plávanie majú hodinky ešte rezervu na kontakt s vodou, majú totiž certifikáciu WR100. S vnútorným 32 GB úložiskom sa už dobre pracuje a nebudú obmedzovať vaše potreby.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Samsung Galaxy Fit 3

Samsung Galaxy Fit 3

  • Pretiahnutejší 1,6" AMOLED panel
  • IP68 a 5 ATM
  • 13-dňová výdrž

Inteligentných fitness náramkov je na trhu dostatok. Často sú aj schopné nahradiť typické smartwatch minimálne po stránke záznamu športových aktivít. Presne toho je dôkazom Samsung Galaxy Fit3. Výrobca náramok osadzuje kvalitným AMOLED displejom s výrazným podaním farieb. Jeho príjemnému ovládaniu napomáha pretiahnutejší profil s uhlopriečkou 1,6". Prednastavených športových režimov má Galaxy Fit3 viac ako stovku, ani plávania sa netreba báť vďaka zárukám IP68 a 5 ATM. Zaznamenávať cenné dáta zvládne aj pri spánku, kedy deteguje jednotlivé fázy spánku, chrápania a meria aj kyslík v krvi. Pozrieť sa na všetky údaje môžete v aplikácii Samsung Health. Poteší aj funkcia navyše typu detekcie pádu a SOS tlačidlo. Náramok sa môže pochváliť aj dlhou výdržou na jedno nabitie v dĺžke 13 dní.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk

Porovnanie parametrov najlepších smart hodiniek na šport

Model Garmin Vivoactive 5 Amazfit Cheetah Pro Garmin Forerunner 255 Garmin Fenix 7, 7S a 7X Polar Grit X2 Pro Titan Samsung Galaxy Fit 3
Rozmery 42,2 × 42,2 × 11,1 mm 47 × 47 × 13,6 mm
41: 41 × 41 × 12,4 mm
46: 45,6 × 45,6 × 12,9 mm
7S: 42 × 42 × 14,1 mm
7: 47 × 47 × 14,5 mm
7X: 51 × 51 × 14,9 mm
48,6 × 48,6 × 13,4 mm 42,9 × 28,8 × 9,9 mm
Veľkosť a rozlíšenie displeja 1,2" 390 × 390 px 1,45" 480 × 480 px 41: 1,1" 218 × 218 px
46: 1,3", 260 × 260 px
7S: 1,2" 240 × 240 px 7: 1,3" 260 × 260 px 7X (Solar): 1,4" 280 × 280 px
1,39" 454 × 454 px 1,6" 402 × 256 px
Typ displeja AMOLED AMOLED transflektívny MIP transflektívny MIP AMOLED AMOLED
Ochranné sklo Gorilla Glass 3 Neuvedené Gorilla Glass 3 Corning Gorilla Glass DX alebo zafírové sklíčko Zafír Neuvedené
Vodotesnosť/odolnosť 5 ATM 5 ATM 5 ATM 10 ATM WR100 5 ATM
Uloženie hudby
Polohové systémy GPS, Galileo, GLONASS GPS, Galileo a GLONASS, BDS GPS, GLONASS, Galileo
GPS, GLONASS a Galileo GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou a QZSS
Bezkontaktné platby (NFC)
Športové režimy 30+ 150+ 30+ 40+ Neuvedené 100+
Výdrž batérie
11 dní až 14 dní 14 dní 7S: 11 dní/14 dní so solárnym nabíjaním
7: 18 dní/22 dní so solárnym nabíjaním 
7X:28 dní/37 dní so solárnym nabíjaním
10 dní 13 dní
Cena

Najlepšie smart hodinky – OUTDOOROVÉ

Nech už za dobrodružstvom mierite kamkoľvek, potrebujete smart hodinky, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Presne také sú robustné outdoorové modely, ktoré odolajú prakticky akýmkoľvek podmienkam. Charakteristická je tiež dlhšia výdrž batérie, vstavaná GPS a dôraz na tlačidlá na bezproblémové ovládanie znečistenými rukami a s rukavicami. Stretnúť sa môžete aj s predinštalovanými offline mapami, solárnym nabíjaním a množstvom ďalších futuristických funkcií.

Amazfit T-Rex 2

Amazfit T-Rex 2

  • Dotykový AMOLED displej
  • Extrémna odolnosť a vodotesnosť 10 ATM
  • Päť družicových systémov s dvojpásmovým režimom

V poradí už tretí outdoorový model populárneho radu Amazfit T-Rex sa nesie v znamení zásadných vylepšení, medzi ktorými nájdeme vyššie rozlíšenie displeja, rozšírenú ponuku športových režimov, nové športové funkcie či dvojpásmový režim na ešte presnejšiu lokalizáciu. Z hľadiska športových ukazovateľov je možné počítať napríklad s tréningovou záťažou, tréningovým efektom, časom regenerácie alebo VO2 Max. Samozrejmosťou je aj kompas, výškomer, armádny štandard odolnosti MIL-STD-810G, vodotesnosť do 10 atmosfér alebo hneď päť družicových systémov, ktoré zvládajú aj navigáciu do počiatočného bodu. Ovládanie štyrmi tlačidlami potom dopĺňa možnosť využiť dotykový AMOLED displej, pričom neuveriteľná výdrž batérie sľubuje 24 dní bežného používania a 50 hodín nepretržitej GPS. Vyberať môžeme z troch farebných variantov, pričom zvážiť možno aj horšie vybavené, avšak cenovo dostupnejšie Amazfit T-Rex Pro.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Garmin Tactix 7

Garmin Tactix 7 Solar Sapphire Ballistics

  • Titán a vystužený polymér
  • 5 fyzických tlačidiel
  • So solárnym nabíjaním výdrž až 37 dní

Jedny z najpokročilejších smart hodiniek na trhu sú tieto od Garminu. Zadné viečko hodiniek je z titánu, zvyšok tela z polyméru vystuženého vláknami. Predné zafírové sklo umožňuje dokonca solárne nabíjanie. O vysokej odolnosti svedčí vojenský štandard MIL-STD-810, maximálne využitie zaistí vysokokapacitná batéria schopná udržiavať inteligentné hodinky v chode až 28 dní. Všetko ovládate buď cez 1,4" displej alebo fyzickými tlačidlami, ktorých napočítame celkom 5. Garmin myslí na všetko, takže Tactix 7 Solar majú funkcie na zoskok padákom aj streľbu. V prírode môže prísť vhod aj LED svietidlo s bielym a zeleným svetlom. S režimom VO2 Max hodinky počítajú s počasím a nadmorskou výškou, a podľa toho ukážu predpokladanú výkonnosť. Aj s týmto modelom zaplatíte bezkontaktne cez Garmin Pay.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2

  • Jas displeja 3 000 nitov
  • Výkonný čip S9
  • Až 72-hodinová výdrž

Najdrahšie inteligentné hodinky v ponuke Apple sú nové Apple Watch Ultra 2. Jedny z najlepších hodiniek na trhu sú skutočne vysoko odolné vďaka konštrukcii z titánu. Do hry prichádza prepracovaný systém watchOS, ktorý ťaží z väčšieho displeja modelu Ultra a oproti štandardným Apple Watch ponúkne aj ďalšie praktické funkcie ako vysoko kontrastné červeno-čierne zobrazenie. Maximálny jas po novom dosahuje hodnotu 3 000 nitov a gesto poklepania slúži na ovládanie systému bez nutnosti použiť druhú ruku. To sa hodí napríklad pri varení alebo cvičení. Akčnému tlačidlu na boku môžete priradiť vami vybranú akciu. Apple Watch Ultra zvládnu spustiť aj hlasnú sirénu, ktorá priláka pozornosť pri zložitej situácii v prírode. Pokiaľ prepnete na nízko energetický režim, zvládnu smart hodinky aj 72-hodinové použitie.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Zobraziť článok

Porovnanie parametrov najlepších outdoorových inteligentných hodiniek

Model Amazfit T-Rex 2 Apple Watch Ultra 2 Garmin Tactix 7 Solar Sapphire Ballistics
Rozmery 47,1 × 47,1 × 13,65 mm
49 × 44 × 14,4 mm 51 × 51 × 14,9 mm
Veľkosť a rozlíšenie displeja
1,39" 454 × 454 px
1,92" 502 × 410 px
1,4" 280 × 280 px
Typ displeja
AMOLED OLED
transflektívny MIP
Dotykový displej

Ochranné sklo
Neuvedené
Zafír
Zafírové sklíčko
Vodotesnosť/odolnosť
10 ATM + MIL-STD-810G
10 ATM + MIL-STD-810
10 ATM a pravdepodobne aj MIL-STD-810G
Uloženie hudby
Polohové systémy
GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou a QZSS
GPS, GLONASS a Galileo
GPS, GLONASS a Galileo
Bezkontaktné platby (NFC)

Športové režimy
158+ 20+ 40+
Výdrž batérie v smart režime 24 dní 36 hodín 28 dní/37 dní so solárnym nabíjaním

Najlepšie smart hodinky – ŠTÝLOVÉ

Názov „smart hodinky" síce odkazuje predovšetkým na inteligentné funkcie, v praxi sa však stretávame s čím ďalej tým väčším dôrazom na dizajn. S rastúcou konkurenciou si totiž výrobcovia čoskoro uvedomili, že pokročilé funkcie už mnohým zákazníkom jednoducho nestačia. Stále väčšia pozornosť je tak venovaná vzhľadu, ktorý v súčasnosti už viac-menej dohnal vycibrenosť hodiniek klasických. Najkrajšie inteligentné hodinky sú obvykle o niečo tenšie, vzhľadovo prepracovanejšie a vyzerajú skvele pri športe, bežnom nosení aj formálnejších udalostiach. Špecifickou podkategóriou sú tzv. hybridné inteligentné hodinky, ktoré kombinujú mechanické ručičky a smart funkcie, prípadne majú aj skrytý displej.

Garmin Lily 2

Garmin Lily 2

  • Skrytý displej
  • Odolnosť vo vode 5 ATM
  • Zdravie žien

Štýlové dámske inteligentné hodinky Garmin Lily 2 sú k dispozícii v ružovom a svetlo zlatom farebnom vyhotovení. Sú univerzálnymi hodinkami schopnými spojenia s telefónmi Android aj smartfónmi Apple iPhone. Nenechajte sa zmiasť jemným vzhľadom, zvládnu aj plávanie vďaka 5 ATM. Okrúhly displej má na takej malej uhlopriečke vysoké rozlíšenie a na prvý pohľad nie je badateľný. Chránený je však sklíčkom Gorilla Glass 3. GPS síce hodinky nemajú, ale polohu zaznamenávajú cez spárovaný smartfón cez Bluetooth. Medzi zdravotné funkcie sa radí tepová frekvencia, kyslík v krvi, miera stresu, frekvencia dýchania a kvalita spánku. Ženy ocenia aj sledovanie ich zdravotných funkcií. Za zmienku stojí aj vstavaná detekcia pádu. Dosahujú výdrž batérie až 5 dní.

Garmin Vívomove Trend

Garmin Vívomove Trend

  • Ciferník s ručičkami
  • Platby cez NFC
  • Garmin Connect aplikácia

Tento model hodiniek Garmin vyčnieva z radu ostatných tým, že má klasický vzhľad s ručičkami. Pod nimi sa však nachádza skrytý displej s menšou uhlopriečkou, ale vysokým rozlíšením. Ručičky sa vedia rozostúpiť, aby nebránili výhľadu na zobrazené údaje. S týmito hodinkami môžete pohodlne platiť cez vloženú platobnú kartu v aplikácii Garmin Pay. Údaje o vašom zdraví a športových výkonoch máte prehľadne na jednom mieste v aplikácii Garmin Connect. Ani plávanie ich nezastaví, pretože sú vodoodolné. Zvládnu strážiť dych a merajú srdcový tep. Pri behu sa spoliehajú na GPS v spárovanom mobilnom telefóne. V prípade smartfónu s OS Android môžete na správy odpovedať priamo z hodiniek. Aj tento model má možnosť sledovania zdravia žien. Skvelou správou je dlhšia výdrž na jedno nabitie, a to až 5 dní.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Huawei Watch GT4 41mm

Huawei Watch GT4 41mm

  • AMOLED displej s jemným rozlíšením
  • Viac ako 100 športových režimov
  • Vnútorné úložisko

Ďalšie inteligentné hodinky, ktoré na prvý pohľad ani ako smartwatch nevyzerajú, sú Huawei Watch GT4. Po spárovaní s telefónom môžete priamo z hodiniek volať bez nutnosti loviť mobil vo vrecku či batohu. Majú na tieto účely mikrofón aj reproduktor. Na dokonalé zobrazenie využijete 1,32" AMOLED displej s jemným rozlíšením. Okrem toho môžete smart hodinky ovládať cez otočnú korunku a tlačidlo. Výrobca hodinky osadil podporou viac ako 100 športových režimov. Na lokalizáciu slúžia samozrejme technológie ako GPS, Glonas, Galileo a pod., ale nájdeme tu aj barometer na detekciu nadmorskej výšky. Štandardná odolnosť 5 ATM povoľuje ich použitie aj v plaveckom bazéne. S vnútornou pamäťou potom môžete do hodiniek vložiť pesničky a nespoliehať sa tak na prítomnosť telefónu. Napriek všetkým schopnostiam sú Huawei schopné vydržať na jedno nabitie až týždeň.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Recenzia
Withings Scanwatch

Withings Scanwatch

  • Mimoriadne elegantný vzhľad
  • Podrobné sledovanie zdravia
  • 30-dňová výdrž batérie

Výnimočne elegantný dizajn, mechanické ručičky aj všetky podstatné funkcie. To sú Withings Scanwatch, precízne spracované smart hodinky, ktoré sa pýšia vodotesným puzdrom z nehrdzavejúcej ocele, kvalitným PMOLED displejom aj ochranným sklíčkom zo samotného zafíru. Prítomné sú tiež najpokročilejšie technológie na sledovanie zdravia, ktoré sú navyše overené štúdiami svetovo uznávaných inštitúcií. Popri sledovaní srdcového tepu s detekciou neobvyklých hodnôt, ide najmä o meranie EKG, okysličenia krvi (SpO2), frekvenciu dýchania alebo podrobnú analýzu spánku. Monitorovaná je tiež celodenná aktivita, pričom nechýba ani podpora 30 športových režimov alebo ukazovateľ VO2 Max. Úctyhodná je aj výdrž batérie, ktorá zvládne 30 dní na jediné nabitie. 42 mm veľkosť je k dispozícii vo farbe Black alebo White, zatiaľ čo 38 mm model sa vyrába v odtieni Black, White, Rose Gold a Rose Blue. Vymeniť je možné aj samotné remienky, takže Withings Scanwatch budú vždy pôsobiť presne podľa našich predstáv.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať článok
Madvell Talon

Madvell Talon

  • Nízka cena
  • AMOLED displej
  • Týždenná výdrž

Ďalšie štýlové inteligentné hodinky sú tie od značky Madvell. V ich prospech hrá aj nízko položená cenovka. Nie sú pritom ochudobnené o AMOLED displej. Ten môže stlmene svietiť nonstop vďaka Always-on technológii. Cenná je spolupráca s oboma systémami, teda Android aj iOS. Prostredníctvom Bluetooth sa ľahko napárujú a môžu zobrazovať notifikácie z telefónu. Medzi zdravotnými funkciami nechýba monitorovanie spánku alebo stráženie okysličenia krvi. Mnoho športových režimov zahŕňa beh, cyklistiku, fitness, jogu, lyžovanie a ďalšie. Samozrejme majú integrovaný krokomer, merajú spálené kalórie, rýchlosť pohybu či tempo. Hodinky zoženiete v niekoľkých farebných vyhotoveniach a s rôznymi remienkami podľa vášho vkusu. Týždenná výdrž batérie už je len čerešničkou na torte.


Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
Apple Watch 9 Cellular

Apple Watch 9 Cellular

  • Možnosť nahrať eSIM kartu
  • watchOS s podporou aplikácií
  • Podpora WiFi

Apple Watch 9 z nehrdzavejúcej ocele s funkciou Cellular pre maximálnu konektivitu aj bez blízkej prítomnosti telefónu sú naozaj šperkom. Možnosť nahrať do nich eSIM kartu naznačuje červený krúžok na korunke. Apple Watch sú kompatibilné len s telefónmi Apple iPhone. Na výber je v systéme watchOS síce obmedzenejší počet ciferníkov, tie sú však dokonale spracované a je možné im priradiť informácie z rôznych aplikácií. Posledná 9. generácia dostala užitočný prvok, gesto poklepania pre možnosť vyvolávať akcie jednou rukou. Smart hodinky sú vybavené po stranách zaobleným OLED displejom vo veľkostiach 1,69" či 1,9" a kryty odolným sklíčkom. Vodoodolnosť do 5 ATM tu máme tiež. K samostatnosti prispieva aj podpora WiFi či platenie cez službu Apple Pay. Batéria má pri častejšom použití výdrž približne 18 hodín.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk Prečítať článok

Porovnanie parametrov najlepších štýlových smart hodiniek

Model Garmin Lily 2 Garmin Vívomove Trend Huawei Watch GT4 41mm Madvell Talon Apple Watch 9 Cellular Withings Scanwatch
Rozmery 35,4 × 35,4 × 10,1 mm 40,4 × 40,4 × 11,9 mm
41,3 × 41,3 × 9,8 mm 46 × 46 × 11 mm
41: 41 × 35 × 10,7 mm
45: 45 × 38 × 10,7 mm
38 mm: 38,4 × 38,4 × 13,2 mm
42 mm: 42 × 42 × 13,7 mm
Veľkosť displeja
1"
1,01" 1,32"
1,43" 41: 1,69"
45: 1,9"
Priemer 13 mm
Rozlíšenie displeja
240 × 201 px 346 × 254 px 466 × 466 px 466 × 466 px 41: 430 × 352 px
45: 484 × 396 px
Neuvedené
Typ displeja LCD LCD AMOLED AMOLED OLED AMOLED
Ochranné sklo
Gorilla Glass 3 Gorilla Glass 3
Neuvedené Tvrdené sklo
Zafír Zafírové sklíčko
Vodotesnost/odolnosť
5 ATM 5 ATM 5 ATM IP67 5 ATM 5 ATM
Uloženie hudby





Polohové systémy
GPS, GLONASS
GPS, GNSS, Galileo, BeiDou
WiFi
Bezkontaktné platby (NFC)

Športové režimy
Neuvedené Neuvedené 100+ 100+ 15+ 30+
Štandardná výdrž batérie
5 dní 5 dní
až 7 dní 7 dní
18 hodín
30 dní

Najlepšie smart hodinky – DETSKÉ

Rozmanitá a stále obľúbenejšia kategória smart hodiniek pre deti je charakteristická zjednodušeným prostredným, ľahším ovládaním, vyššou odolnosťou voči prachu a vode, ale napríklad aj relatívne lepšou cenovou dostupnosťou. Prvá skupina takýchto zariadení ponúka nielen užitočné funkcie, ale aj prehľad o pohybovej aktivite a hravú motiváciu k činnosti navyše. Iné modely oproti tomu cielia na maximálne zabezpečenie dieťaťa, čo dosahujú funkciou SOS, možnosťou lokalizácie, ale napríklad aj počúvaním okolia cez mikrofón. Takéto inteligentné hodinky často nahrádzajú mobilný telefón, ktorý menšie deti predsa len ľahko stratia alebo zničia. Počítať preto môžeme s volaním cez SIM kartu, zasielaním hlasových či SMS správ, a v niektorých prípadoch dokonca aj videohovormi. Detské smart hodinky sa totiž ukazujú ako ideálne riešenie pre ratolesti, ktoré sú na mobil ešte príliš malé, ale s ktorými chceme zostať v bezpečnom spojení.

WowME Kids Play

WowME Kids Play

  • Rozmerný displej
  • Lokalizácia cez Bluetooth v mobile
  • 4 integrované hry

Detské smartwatch WowME sa dokážu spojiť s telefónmi so systémami Android aj iOS. Majú dostatočne veľký 1,42" displej, aby nebolo potrebné si kaziť oči. Vnútorné funkcie zahŕňajú všetko podstatné, teda spojenie s telefónom cez Bluetooth a možnosťou tak hodinky ľahko lokalizovať. Ďalej majú krokomer, meranie srdcového tepu a nebude im vadiť ani dážď vďaka odolnosti IP68. Sedemdňová výdrž po nabití zaistí dostatok času na doplnenie energie. So 4 športovými režimami si dieťa môže merať napríklad beh či chôdzu, aby ho motivovali k pohybu. Na personalizáciu je v hodinkách 6 ciferníkov, ďalších viac ako 500 potom v aplikácii na mobilnom telefóne. Dieťa môžu zabaviť 4 jednoduché hry. Aby si vaše dieťa vybralo tie najkrajšie, sú WowME Kids Play k dispozícii v 4 rôznych farbách.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
CARNEO GuardKid+ 4G Platinum

CARNEO GuardKid+ 4G Platinum

  • Integrované GPS a 4G spojenie
  • Kamera
  • SOS tlačidlo

Inteligentné hodinky od Carneo tiež nevyžadujú striktne jeden z operačných systémov v telefóne, fungujú totiž ako s Androidom, tak s iOS. Všetky prvky sú k videniu na 1,44" displeji. Veľkou výhodou sú integrovaný GPS modul a možnosť vložiť nanoSIM pre mobilné pripojenie. Cez to potom ľahko realizujete aj videohovor vďaka malej kamerke pri displeji. Tiež je možné prijímať a odosielať textové správy. Pre maximálnu bezpečnosť nechýba SOS tlačidlo s predvoľbou kontaktu 3 telefónnych čísel. V aplikácii na telefóne nastavíte bezpečné zóny, z ktorých ak sa dieťa vzdiali, budete upozornení. Kontakt s vodou tu neublíži, Carneo majú certifikáciu IP67. Nechýbajú im dokonca edukatívne funkcie a deti si môžu priamo na zápästí precvičiť matematiku a angličtinu. Na takto malé zariadenie majú smart hodinky úctyhodnú 1 000 mAh batériu. S tou môžu slúžiť po až 4 dni.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk
IMOO Z1

IMOO Z1

  • Selfie kamerka na videohovor
  • Odolnosť IPX8
  • Nastavenie cez aplikáciu

Hodinky IMOO Z1 excelujú vstavanou 2 Mpx selfie kamerou. Tá síce už na prvý pohľad hodinkám pridáva na rozmeroch, ale jej prítomnosť je oprávnená. O pohybe svojho dieťaťa máte prehľad, pokiaľ ale potrebujete, môžete sa s ním spojiť cez videohovor v rámci 4G spojenia cez dáta operátora. Pod kamerkou je drobnejší 1,3" TFT displej. Konštrukcii nevadí ani ľahký dážď vďaka ochrane IPX8. Dieťa sa ľahko dovolá niektorému z rodičov cez zrýchlenú možnosť zavolania. Po celý čas stráži počet krokov krokomer, a vy môžete dieťa motivovať nastavením denného cieľa v počte krokov. Ako rodič môžete nielen toto, ale aj ďalšie záležitosti vidieť a nastaviť v aplikácii na svojom telefóne. Osobné údaje sú chránené a nie je možné, aby sa k citlivým údajom dostal niekto nepovolaný. Aby sa inteligentné hodinky páčili dievčatám aj chlapcom, máte možnosť kúpiť ich buď v ružovom alebo zelenom farebnom variante. Dostatočný čas na dobitie je vďaka výdrži, ktorá by mala byť až 1 týždeň bežného používania.

Cena od Zobraziť produkt na Alza.sk

Porovnanie parametrov najlepších detských smart hodiniek

Model WowME Kids Play IMOO Z1 CARNEO GuardKid+ 4G Platinum
Rozmery 39,8 × 39,8 mm 51,1 × 41,7 × 14,5 mm 41 × 47 × 16 mm
Veľkosť displeja 1,44" 1,3" 1,44"
Rozlíšenie displeja Neuvedené 240 × 210 px 240 × 240 px
Vodotesnosť/stupeň odolnosti IP68 IPX8 IP67
Telefonické hovory
Videohovory
Polohové systémy GPS
Lokalizácia polohy
Funkcia SOS Neuvedené Áno, zobrazí ale iba kontakt na rodičov
Výdrž batérie
Až 7 dní Až 1 rok Až 4 dni
Vytlačiť
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií