Moccacino – ako si pripraviť tento kávový nápoj?

Catalogue

Article

Aktualizované

Moccacino je teplý nápoj pripravený zmiešaním čokoládového sirupu s espressom, doplnený našľahaným mliekom alebo šľahačkou. Pôvod kávy nie je úplne jasný. Názov je zrejme odvodený od mesta Mocha v Jemene, ktorý býval centrom obchodu s kávou.

Mocha

Aká hrubosť kávy je na prípravu moccacino ideálna?

V prípade, že budete moccacino pripravovať z espressa, mala by hrubosť kávy pripomínať hrubú múku.

Aký zvoliť kávovar?

Na prípravu moccacina nie je potrebný nejaký špecifický kávovar. Stačí akýkoľvek prístroj na prípravu espressa.

Príprava mocha kávy:

Základom je espresso do ktorého sa v pomere 1:2 pridáva čokoládový sirup a následne šľahačka alebo našľahané mlieko.

Moccacino – recept:

  • Množstvo kávy na prípravu: 7 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C
  • Čas prípravy: do 5 minút
  • Objem: 25 ml espresso + 50 ml čokoládový sirup
  • Druh šálky: šálka s objemom 150 – 250 ml

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Print
P-DC1-WEB12
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info