AD elektro AD elektro

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/msi-rtx-4070-super-12g-ventus-2x-white-oc-nahled.jpg

MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X WHITE OC (RECENZIA A TESTY)

Pokiaľ do svojho počítača zháňate novú a výkonnú grafickú kartu, ktorá by sa vám navyše vošla aj do vašej existujúcej menšej počítačovej skrine, potom ju budete musieť vyberať z nejakej tej kompaktnejšej edície grafických kariet. Jednou takou je napríklad aj MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X WHITE OC z dielne taiwanskej spoločnosti MSI, ktorá je navyše vyhotovená v peknej bielo-striebornej kombinácii a ktorú sme pre vás na Alza.sk v tejto recenzii tiež dôkladne otestovali. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rtx-4070-super-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty GeForce RTX 4070 SUPER

Ak sa vám páči výkon grafických kariet NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER a plánujete si jednu aj zaobstarať do svojho herného PC, potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V jeho aktualizácii, kedy do nášho zoznamu otestovaných grafických kariet po novom pribudla aj Asus TUF RTX 4070 SUPER O12G Gaming, a my sa na tieto grafické karty znova pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi opäť vybrať tie absolútne najlepšie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-rog-ryujin-III-360-argb-nahled.jpg

ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB – Najlepší AiO chladič všetkých čias? (RECENZIA A TESTY)

Hľadáte bezpochyby ten najvýkonnejší AiO chladič na trhu, ale zároveň by ste radi navyše trochu tej exkluzivity, poriadnych fičúr a skrátka unikátny kus železa, ktorý bude dominantou vášho herného stroja? Potom je tu ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB. Ten je vybavený luxusným 3.5" 24-bitovým LED displejom, ktorý zvláda prehrávať pestré animácie pri 60 FPS. Čo viac, je vybavený netradičnými magnetickými ventilátormi, ktoré nemajú vo svete chladičov obdoby. A to nie je všetko, viac už v dnešnom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-vs-intel-duel.jpg

Intel i3-14100F vs. Ryzen 5 5500GT (DUEL)

Máte naozaj, ale naozaj malý budget na procesor a napriek tomu by ste radi ten najvyšší možný výkon? V dnešnom článku sme otestovali dvojicu procesorov s cenovkou len ľahko cez 120 €. Najnovšie štvorjadro od Intelu – i3-14100F proti staršiemu šesťjadru AMD Ryzen 5 5500GT. Ktorý z týchto dvoch procesorov vám poslúži lepšie na prácu a ktorý na hry? Viac už v dnešnom teste, tak poďme na to! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-vs-intel-nahled_1.jpg

Intel i5-14400F vs. AMD Ryzen 5 7600 (DUEL)

Staviate budgetový stroj a neviete si rady s výberom toho správneho procesora? V nižšej cenovej triede okolo 200 – 250 € sú k dispozícii dva modely. Intel Core i5-14400F a AMD Ryzen 5 7600. V dnešných testoch sa pozrieme na duel týchto dvoch CPU ako v náročnom pracovnom prostredí, tak aj v hrách. S ktorým z týchto procesorov vám pôjde práca lepšie od ruky a ktorý nakŕmi lepšie poriadne výkonnú grafickú kartu? Čítajte ďalej! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-vodni-chladic-na-procesor-2024.jpg

Najlepšie 240 mm AiO vodné chladenie na procesory

Máte miniatúrnu PC skrinku a výkonný procesor na to? Potom vám dosť možno nezostáva nič iné ako siahnuť po 240 mm vodnom AiO chladiči. Taký rozmer je ale sám o sebe kompromisom a výber toho správneho chladiča je dôležitejší ako inokedy. V tomto článku nájdete porovnanie 11 AiO chladičov. Zmerali sme chladiaci výkon na 300 W a 200 W na nízke, stredné a vysoké otáčky. Rovnako sme sa pozreli aj na hlučnosť, pretože dobrý chladič je nielen výkonný ale aj tichý. Čítajte ďalej! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-recenze-test.jpg

Intel i9-14900KS – To najlepšie z najlepšieho? (RECENZIA A TESTY)

Je možné hranice výkonu posunúť snáď ešte ďalej? Kedysi taká vec bývala iba výsadou overclockerov a výrobcovia hardvéru nechávali ležať priestor na navýšenie úhorom. Počas rokov si túto možnosť ale vzali do značnej miery späť a vydávaný hardvér je už v základe vyhnaný na krv. Nový Intel Core i9-14900KS je skvelým príkladom toho, ako vytlačiť už z výroby aj tú poslednú kvapku výkonu a ponúknuť nadšencom niečo extra. Dnešná recenzia je ako prvým pretestovaním Intel 14. generácie od uvedenia na trh, tak aj duelom s tým najlepším od konkurencie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rog-ryuo-iii-360-argb-nahled.jpg

ASUS ROG RYUO III 360 ARGB – AiO chladič bez kompromisov (RECENZIA A TESTY)

Premýšľate o chladení procesora vodou, ale nemôžete si v neprebernom množstve AiO chladičov vybrať ten pravý? V nedávnom porovnávacom teste 38 chladičov sa umiestnil na krásnom treťom mieste ASUS ROG RYUO III 360 ARGB, a tak sme si povedali, že si zaslúži vlastnú sólo recenziu. Nejde však o úplne najlacnejší chladič, a preto sa v dnešnom článku pozrieme na to, či je obstarávacia cena obhájiteľná, alebo nie. Čítajte viac! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rx-7900-gre-gaming-oc-16g-nahled.jpg

Gigabyte Radeon RX 7900 GRE GAMING OC 16G (RECENZIA A TESTY)

Ďalšou grafickou kartou Radeon RX 7900 GRE spoločnosti AMD, ktorú si dnes na Alza.sk predstavíme a tiež riadne otestujeme, je Gigabyte Radeon RX 7900 GRE GAMING OC 16G zo stajne spoločnosti GIGABYTE. A pretože spoločnosť AMD pred nedávnom vydala nové ovládače grafických kariet, ktoré zároveň tiež navyšujú možnosti pretaktovania práve grafických kariet Radeon RX 7900 GRE, tak aj na to sa pozrieme práve v tejto recenzii. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gainward-rtx-4060-ti-panther-16g-nahled.jpg

Gainward GeForce RTX 4060 Ti PANTHER 16G (RECENZIA A TESTY)

Jedným z mála modelov grafických kariet GeForce RTX 4060 Ti, ktoré sa môžu pochváliť kompaktnými rozmermi a zároveň aj systémom chladenia s tromi ventilátormi a 16 GB kapacitou grafických pamätí k tomu, je Gainward GeForce RTX 4060 Ti PANTHER 16G z dielne spoločnosti GAINWARD. Ako dopadla táto grafická karta v našich testoch na Alza.sk a zaslúži si vôbec vašu pozornosť? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/aio-chlazeni.jpg

Vodné chladiče AiO (POROVNÁVACIE RECENZIE A TESTY)

Čím chladiť výkonný procesor? Možnosti sú dve, vzduch a voda. Nie je ale voda ako voda. Správne navrhnutý custom loop, ľudovo povedané dospelý vodník, stojí bez problémov aj niekoľko stoviek. Kompromisom sú takzvané a čím ďalej tým viac obľúbené AiO, alebo All in One. Trh ponúka nepreberné množstvo modelov v rôznych dizajnoch a veľkostiach a vybrať si to správne chladenie nie je jednoduchá úloha. Bez podrobných porovnávacích testov ide takmer o nemožnú úlohu. A aby ste výber mali jednoduchší, otestovali sme 38 chladičov z našej ponuky v rozmeroch 240 mm, 280 mm, 360 mm a 420 mm. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sapphire-nitro-rx-7700-xt-12g-nahled.jpg

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7700 XT 12G (RECENZIA A TESTY)

Zháňate do svojho PC novú hernú grafiku a príde vám výkon grafických kariet Radeon RX 7700 XT viac ako akurátny, len by ste sa ale radi dostali k nejakej kvalitnejšej grafickej karte s výkonným chladením, ktorá by sa pri hernej záťaži v PC hneď neprezradila zvýšenou hlučnosťou? Možným riešením by mohli byť grafické karty z ponuky spoločnosti SAPPHIRE, obzvlášť potom špičkový rad NITRO+, ktorý reprezentuje grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 7700 XT 12G a ktorú sme pre vás na Alza.sk nezabudli v tejto recenzii tiež dôkladne otestovať. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sapphire-nitro-rx-7900-gre-16g-nahed.jpg

Sapphire NITRO+ Radeon RX 7900 GRE 16G (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty Radeon RX 7900 GRE spoločnosti AMD majú celkom pohnutú históriu, ktorá však nakoniec práve v tomto týždni úspešne vyústila do ich celosvetového vydania. Prvým zástupcom týchto grafických kariet, ktorého sme pre vás nezabudli taktiež hneď dôkladne otestovať, je grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 7900 GRE 16G z dielne spoločnosti SAPPHIRE. Pre koho je teda táto grafická karta určená a ako sa jej darilo v našich testoch? To všetko sa môžete dozvedieť práve v tejto recenzii. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/chlazeni-cpu-test.jpg

Najlepšie vzduchové chladiče pre procesory (RECENZIA A TESTY)

Výber toho správneho procesora pre váš nový počítač je snáď tou najdôležitejšou vecou vôbec. Ak máte vybrané, nastáva otázka, čím budete svoj procesor chladiť. V dnešnom teste sme preverili 12 vzduchových chladičov procesora strednej cenovej kategórie ako do chladiaceho výkonu, tak aj do hlučnosti. Po ktorom chladiči siahnuť pre najnovší AMD Ryzen a po ktorom pre Intel Core? Viac v dnešných testoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-tuf-rtx-4070-ti-super-16g-gaming-nahled.jpg

Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Jedným z tých najnovších zástupcov grafických kariet herného radu TUF (The Ultimate Force) taiwanskej spoločnosti ASUS je grafická karta Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming. A práve túto grafickú kartu sme pre vás na Alza.sk taktiež dôkladne otestovali. Čo od nej teda môžete očakávať a vyplatila by sa vám jej kúpa? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rx-7600-xt-gaming-oc-16g-nahled.jpg

Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G (RECENZIA A TESTY)

Ani spoločnosť AMD nezostáva na začiatku nového roka pozadu, a práve dnes predstavuje svoj najnovší počin v podobe ďalšieho prírastku do svojej rodiny grafických kariet RDNA 3, a to grafickú kartu Radeon RX 7600 XT. My dnes navštívime ponuku spoločnosti GIGABYTE a predstavíme si prvého zástupcu týchto mainstreamových grafických kariet s označením Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G. Aká je a čo od nej môžeme vôbec očakávať? Všetko sa dozviete práve v tejto recenzii. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gainward-rtx-4070-super-panther-oc-12g-nahled.jpg

Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Panther OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste s nákupom grafickej karty vyčkávali až na príchod nového a vylepšeného radu grafických kariet Ada Lovelace spoločnosti NVIDIA, potom ste sa konečne dočkali, pretože práve dnes začínajú predaje grafických kariet GeForce s prídomkom SUPER, konkrétne grafických kariet GeForce RTX 4070 SUPER. Aký je teda výkon novej grafickej karty GeForce RTX 4070 SUPER a vyplatila by sa vám jej kúpa? Tak práve na tieto otázky sa vám pokúsime odpovedať v tejto recenzii, v ktorej sme pre vás otestovali grafickú kartu Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Panther OC 12G. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahled_3.png

Procesory Intel Core Ultra (Meteor Lake) s optimalizáciou pre AI

Spoločnosť Intel práve odštartovala novú éru. Rodina mobilných procesorov Intel Core Ultra totiž sľubuje vysokú mieru optimalizácie pre AI, úplne nový výrobný proces Intel 4 aj dramatické zníženie spotreby. Na čo všetko sa môžete tešiť? A kedy sa do predaja dostanú prvé notebooky s CPU Intel Meteor Lake? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-tuf-rx-7700-xt-o12g-gaming-nahled.jpg

Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming (RECENZIA A TESTY)

V súčasnosti jediným zástupcom grafických kariet Radeon RX 7700 XT v inak bohatej ponuke taiwanskej spoločnosti ASUS je grafická karta Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming. Tá sa môže pochváliť naozaj masívnym systémom chladenia a veľmi bohatou výbavou, a nie je preto divu, že sme ju na Alza.sk dôkladne otestovali a taktiež pre vás pripravili jej recenziu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rtx-4060-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty GeForce RTX 4060

Páči sa vám výkon grafických kariet GeForce RTX 4060 a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť urobiť prehľadný obrázok o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás. Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií