AP+ nový vizuál Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Odchýlkomery

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Odchýlkomery sú špeciálne prístroje určené na meranie malých vzdialeností s vysokou presnosťou. Sú nevyhnutné pre inžinierov, technikov, mechanikov a všetkých, ktorí potrebujú vykonávať presné merania. Viac sa o týchto praktických produktoch a ich druhoch dozviete v riadkoch nižšie.

Pokračovať

Odchýlkomer vám ponúkne mnoho výhod

Odchýlkomer je navrhnutý tak, aby dokázal zmerať rozdiel medzi skutočnou a požadovanou veľkosťou objektu. Aké sú hlavné výhody tohto technického zariadenia?

  • Odchýlkomer dokáže merať s vysokou mierou presnosti.
  • Možno ho použiť na mnohých rôznych typoch objektov a materiálov.
  • S trochou praxe je použitie odchýlkomeru jednoduché a intuitívne.
  • Existujú rôzne modely na široké využitie.
  • Nemeria absolútny rozmer, ale iba odlišnosť od vopred nastavenej hodnoty.
  • Odchýlkomer má vyššiu obstarávaciu cenu.

Číselníkový odchýlkomer
Číselníkový odchýlkomer

Digitálny odchýlkomer mitutoyo
Digitálny odchýlkomer

Ako vyberať odchýlkomer?

Odchýlkomery sa od seba líšia a je dôležité zvážiť niekoľko faktorov. Mali by ste sa rozhodnúť, či preferujete mechanický alebo digitálny model, aký rozsah merania potrebujete, aký rozmer krúžku je pre vás ideálny a aký typ stupnice a delenia stupnice vám najviac vyhovuje.

Mechanický odchýlkomer

Mechanický odchýlkomer je tradičným a spoľahlivým riešením. Nevyžaduje batérie a je odolnejší ako digitálny model. Používateľ posudzuje ukazovatele na stupnici, čo vyžaduje určitú zručnosť a prax.

Digitálny odchýlkomer

Digitálny odchýlkomer ponúka väčšie pohodlie a jednoduchšie čítanie hodnôt. Displej zobrazuje výsledok presného merania, čo zjednodušuje proces a minimalizuje možnosť chýb. Môže byť menej odolný a funguje na batériu.

Číselníkový odchýlkomer umožňuje meranie s presnosťou na stotiny milimetra. Pri meraní sa najprv nastaví počiatočná hodnota na číselníku, potom sa odpočíta alebo pridá hodnota, ktorú chceme zmerať a číselník ukáže výsledný rozdiel.

Odchýlkomer a ďalšie súvisiace zariadenia

Odchýlkomer býva niekedy kombinovaný s iným prístrojom, môže disponovať praktickými funkciami a mať dodatkové špeciálne vlastnosti. S čím sa môžete stretnúť?

Posuvné meradlo, pasameter a mikrometer

  • Posuvné meradlá alebo šublery sa používajú v stavebníctve, strojárstve a dielňach, kde poskytujú rýchle a efektívne meranie vonkajších a vnútorných rozmerov alebo hĺbky s dostatočnou presnosťou na bežné účely.
  • Pasameter je pravítko s posuvnou stupnicou a umožňuje používateľom s vysokou presnosťou merať rôzne dĺžky, čo je neoceniteľné pri precíznych ručných prácach, kde je dôležitá presnosť a flexibilita merania.
  • Mikrometer sa využíva na zisťovanie veľmi malých hrúbok alebo priemerov, čo je nevyhnutné napríklad v strojárstve, kde sa vyžaduje mimoriadna presnosť a detailné zisťovanie rozmerov.

Hĺbkomer

Hĺbkomer je vhodný na meranie drážok a priehlbín. Niektoré typy sú určené na meranie dezénu pneumatík, iné na dielenské využitie. Tieto zariadenia sú k dispozícii vo variante mechanických, digitálnych alebo ako posuvné meradlo. Presnosť a jednoduchosť používania hĺbkomeru z neho robí nevyhnutný nástroj na profesionálne aj domáce využitie.

Dutinomer

Dutinomer je na rozdiel od ostatných typov navrhnutý na meranie vnútorných priemerov otvorov a dutín. Existujú dvojdotykové aj trojdotykové modely a môžu mať varianty digitálne, mechanické či pištoľové. Ich využitie je kľúčové v oblastiach, kde je potrebné presne určiť rozmery vnútorných priestorov, ako sú rúry.

i

Aký rozsah merania odchýlkomer umožňuje?

Odchýlkomer má dôležitý parameter, a tým je rozsah merania. Definuje maximálnu a minimálnu vzdialenosť, ktorú je možné prístrojom merať. Štandardné zariadenie meria v rozsahu od niekoľkých mikrometrov do 25 mm, ale existujú aj modely určené na meranie väčších alebo menších rozsahov. Vyberajte podľa typu a veľkosti objektov, ktoré plánujete merať.

Okrúhly číselníkový úchylkomer
Okrúhly číselníkový odchýlkomer

Horizontálny páčkový úchylkomer
Horizontálny páčkový odchýlkomer

Odchýlkomery a rozsah krúžku

Odchýlkomery majú ďalší dôležitý aspekt, ktorý je potrebné zvážiť, a tým je rozmer krúžku. Ide o prvok umiestnený v mieste, kde používateľ drží prístroj, a jeho veľkosť by mala byť primeraná. Príliš malý krúžok môže byť nepohodlný a obťažný na manipuláciu, zatiaľ čo príliš veľký môže spôsobiť nedostatok kontroly nad prístrojom. V ponuke nájdete odchýlkomery s veľkosťami krúžku od 29,2 do 40 mm.

V akých variantoch je k dispozícii odchýlkomer?

Odchýlkomer môže v závislosti od konkrétneho vybraného modelu ponúknuť špeciálne vlastnosti. Aké odchýlkomery je možné v ponuke nájsť?

  • Odchýlkomer so stojanom je precízny merací nástroj, ktorý vďaka stojanu poskytuje stabilitu a presnosť pri meraní, čo je nevyhnutné v technických a priemyselných aplikáciách.
  • Odchýlkomer s držiakom ponúka praktické riešenie pre detailné meranie odchýliek. Jeho držiak zaisťuje pevnú a stabilnú polohu odchýlkomeru, čo umožňuje vykonávať presné meranie.
  • Páčkový odchýlkomeru je precízny merací nástroj s vysokou presnosťou pri kontrole drobných odchýliek v rozmeroch alebo povrchových nerovnostiach. Jeho konštrukcia s páčkou umožňuje rýchlu a jednoduchú manipuláciu.

i

Aké stupnice môže mať odchýlkomer?

Odchýlkomer má podľa typu tiež rôzne stupnice, ktoré zobrazujú hodnoty merania. Tie mechanické majú analógovú stupnicu s ručičkou, digitálne odchýlkomery zobrazujú hodnoty na digitálnom displeji. Delenie stupnice býva po 0,01 mm a stretnete sa so stupnicami s typmi 0 – 100-0, 0 – 100, 0 – 70 – 0, 0 – 40 – 0 a 0 – 25 – 0.

Zaujíma vás viac ako len odchýlkomer?

Ak vás zaujíma nielen odchýlkomer, ale aj ďalšie podobné produkty, ktoré rozhodne môžu rozšíriť vašu zbierku domáceho majstra ako napríklad skúšačky alebo merače spotreby, tak ste na správnom mieste. Zaobstarajte všetko naraz a nenechajte sa už žiadnou situáciou rozhodiť.

Hľadáte dostupnejší tovar? Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné odchýlkomery. Odchýlkomery zoradené podľa hodnotenia užívateľov od najlepšieho nájdete v sekcii recenzie.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
Odchýlkomer, 0,01 mm, 0 – 10 mm
Odchýlkomer – okrúhly číselník, rozsah merania 0 – 10 mm, súčasťou je plastové puzdro, presnosť 0.01 mm
Cenová bomba
24,88 € Ušetríte 4,32 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ZDnar019
aku náradieMeracia technika Bosch: presnosť, spoľahlivosť a odolnosť Spoľahlivosť, vysoká odolnosť a hlavne stopercentná presnosť. To sú hlavné charakteristiky meracej techniky od spoločnosti Bosch. Čo všetko ponúka a na aké moderné technológie a inovácie sa môžete spoľahnúť? Prezradíme v článku.
Nové akumulátorové náradie radu Bosch BITURBO Brushless v mnohých ohľadoch prekvapuje. Ponúka totiž výkon, ktorý sa klasickému náradiu nielen vyrovná, ale v mnohých prípadoch ho aj prekonáva. Čo všetko nové píly a vŕtacie kladivá od Bosch ponúknu?

Odchýlkomery

V kategórii Odchýlkomery máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Odchýlkomery – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné odchýlkomery Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie odchýlkomery Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii odchýlkomery recenzie
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií