Závesy na okná

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Materiál
Bavlna
(6)
Polyester
(83)
Samet
(16)
Voál
(1)
Prichytenie na
Krúžky
(35)
Pútka
(16)
Tunel
(21)
Háčiky
(18)
Šírka
100 cm
295 cm
-
Dĺžka
175 cm
250 cm
-
Farba
Antracitová
(6)
Béžová
(7)
Biela
(10)
Čierna
(10)
Hnedá
(8)
Horčicová
(1)
Krémová
(15)
Modrá
(8)
Oranžová
(1)
Ružová
(1)
Staroružová
(3)
Sivá
(14)
Tmavomodrá
(2)
Tyrkysová
(1)
Vínová
(4)
Zelená
(2)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Závesy na okno sú perfektným dizajnovým doplnkom interiéru, avšak okrem dekoratívnej stránky dokážu plniť množstvo dôležitých funkcií. Kvalitné závesy dokážu tlmiť zvuky z ulice, zatemniť priestor či opticky zmeniť veľkosť miestnosti. Na výber máte množstvo rôznych typov, materiálov aj motívov, a tak si svoj vysnívaný kúsok nájde každý. Neviete si rady s výberom? Prečítajte si, ako správne zvoliť závesy na okno.

Pokračovať

Závesy na okno neplnia len dekoratívnu funkciu

Aj keď závesy na okno plnia najmä dizajnovú funkciu, sú tiež veľmi praktické. Hodia sa do všetkých okien, a to vždy v trošku inom vyhotovení – na strešné okná sa hodia závesy, ktoré uchytíte hore aj dole, do veľmi malých okien potom stačí zvoliť tyč s väčším presahom a razom máte väčšie okno. Môžete ich používať samostatne, alebo v kombinácii s ďalšími doplnkami na okná, ako sú záclony, žalúzie alebo aj rolety.

  • Okenné závesy vytvárajú útulnú atmosféru.
  • Ide o perfektný dizajnový doplnok.
  • Dokážu sčasti tlmiť zvuky z ulice.
  • Chránia pred ostrým denným slnkom.
  • Zvládnu opticky zmeniť celú miestnosť.
  • Záves na okno vyžaduje pravidelnú údržbu, aby vydržal čistý.
  • Na uchytenie je pre okenné závesy nevyhnutná garniža.
  • Niekedy môže byť zavesenie závesov na okno náročnou procedúrou.

Radi ladíte všetky veci podľa rôznych období roka? Potom sa vám zaručene budú páčiť napríklad vianočné závesy na okno s motívmi vločiek, sobov či stromčekov. A pokiaľ máte radšej iné ročné obdobie, môžete zvoliť napríklad veselý veľkonočný motív plný kvetov, zajačikov či kuriatok.

V ponuke nie sú len závesy na okno, ale aj do dverí

Okrem toho, že sa používajú závesy na okno, môžu plniť svoju funkciu aj vo dverách. Sú napríklad skvelou alternatívou rozdelenia dvoch miestností, kde nechcete, alebo nemáte miesto na klasické dvere. Sú ideálne aj do vstupných dverí v lete – môžete nechať prúdiť cez deň vzduch, ale nemusíte sa báť otravného hmyzu. Závesy do dverí sú tiež veľmi praktické na tlmenie hluku, využiť ich môžete teda v pracovniach alebo domácich hudobniach.

Chcete povrázkové, panelové alebo zatemňovacie závesy na okno?

Ďalším krokom pri výbere je zvoliť si typ, aby vám závesy na okno do bytu sedeli čo najlepšie. Okrem klasických modelov sú k dispozícii najčastejšie povrázkové, panelové (japonské) alebo zatemňovacie závesy na okná. Čím sú charakteristické?

  • Zatemňovacie závesy na okno úplne zabraňujú prieniku svetla, a tak sa hodia najmä do spálne, ale môžete ich dať kamkoľvek. Existujú aj modely, ktoré vytvárajú príjemné šero, avšak nie úplnú tmu. Efektívne tiež zakryjú okná, a tým vám poskytnú súkromie pred zrakmi ulice.
  • Povrázkové závesy dna okná (čiže nitkové) slúžia skôr ako dekoračné závesy na okná, nie zatemňovacie. Hodia sa do okien aj do dverí a ponúkajú veľké množstvo farieb, vzorov aj materiálov. Nevýhodou môže byť náročnejšia údržba závesu.
  • Panelový (japonský) záves na okno je veľmi moderný a v interiéri ho môžete umiestniť kamkoľvek. Môžete navyše kombinovať rôzne farby, vzory aj materiály panelov. Tieto moderné závesy ocenia kreatívne duše, ktoré chcú mať vyladený interiér do najmenšieho detailu.

Klasický záves na okno
Klasický záves na okno

Šnúrkové závesy na okná
Povrázkové závesy na okno

Zatemňovacie závesy na okno
Zatemňovacie závesy na okná

i

Nevyhovuje vám záves na okno? Skúste rolety

Pokiaľ vám nevyhovuje záves na okno, skúste rolety – tie sú minimalistické, funkčné a majú mnoho podôb. Skvele vám zaistia tieň, a niektoré modely dokonca úplne zatemnia miestnosť.

A čo materiál? Závesy na okno môžu byť prírodné aj syntetické

Čo sa týka materiálu, závesy na okno sa vyrábajú hneď z niekoľkých. Môžeme si ich rozdeliť na syntetické a prírodné.

  • Syntetické závesy na okná sú menej náročné na údržbu, ale po čase môžu strácať pôvodný tvar. Najčastejšie sa využíva polyester na jednoduchú údržbu a možnosť prania v práčke. Ide o najbežnejší materiál, ktorý je taktiež zároveň dostupný svojou cenou.
  • Prírodné závesy na okno sa väčšinou častejšie perú (niekedy aj žehlia), ale na druhú stranu držia dlhšie svoj tvar, pretože nie sú tak elastické. Najčastejšie ide o bavlnu, ľan alebo hodváb. Prírodný materiál dodá vášmu domovu nádych prirodzenej elegancie.

Hľadáte luxusné závesy na okná? Skúste tie zamatové. Nádherne splývajú s oknom a sú hodvábne lesklé.

Hotové závesy na okno vs. metráž

Ďalej si môžete vybrať, či si zakúpite už hotové závesy na okno, alebo tie na mieru. Kusové modely majú výhodu v tom, že ich stačí akurát zavesiť (rozmery sú už pevne dané). Pokiaľ potrebujete atypické závesy na okno, metráž je jasnou voľbou. Len vyberiete správnu výšku a šírku a môžete mať doma závesy na malé okno či široké dvere. Potom už len zostáva záves na okno správne zavesiť a môžete si užívať jeho krásu.

i

Závesy na okná zvoľte aj podľa garniže

Garniže a závesy na okná patria nepochybne k sebe. Vyberte spôsob uchytenia, ktorý vám bude vyhovovať a nezabudnite k celkovej dĺžke závesu pripísať napríklad pútka, žabky, alebo háčiky.

Závesy na okno je možné uchytiť aj viacerými spôsobmi

Keď už máte vybrané ideálne závesy na okno, nezabudnite sa pozrieť aj na spôsob uchytenia. Najčastejšie sa používa garnižová tyč, na ktorú je možné závesy navesiť pomocou krúžkov so žabkami či háčikmi. Bežná je aj garniža, vnútri ktorej sú koľajničky, ktoré decentne skryjú vrchný diel záclony. Ďalšou možnosťou je lanko, ktoré je použiteľné pre ľahšie typy záclon. Vždy sa pri výbere pozrite, aký spôsob zodpovedá vašim potrebám.

  • Uchytenie na krúžky sa používa pri upevnení na garnižovú tyč, ktorou sa prevlečú. Krúžky sú kovové a nachádzajú sa všité priamo v závese.
  • Závesy na háčiky sú vhodné ako náhrada žabiek pri koľajnicových systémoch garniží. Hoci ich zavesenie môže byť na prvý pohľad trochu zložitejšie, zaručujú veľmi ľahkú manipuláciu so závesom a jeho pevné prichytenie.
  • Uchytenie na tunel je tiež prispôsobené tyčovej garniži. Na vrchnom konci závesu je vytvorený záhyb, ktorým sa prevlečie garnižová tyč. Hoci tento spôsob uchytenia je veľmi estetický, posúvanie záclony nie je toľko efektívne, ako je to pri iných spôsoboch uchytenia.
  • Závesy na pútka sú veľmi podobný štýl zavesenia, ako pri závese z krúžky. Na hornom konci závesu sú v pravidelných rozostupoch všité pútka, ktoré na garnižovú tyč jednoducho navlečiete a záves je pripravený na použitie.

Závesy na okno na krúžky
Závesy na okno na krúžky

Záves na okno s pútkami
Závesy na okná s pútkami

Závesy na okno s tunelom
Záves na okno s tunelom

i

Závesy na žabky sú klasickým spôsobom uchytenia

Závesy na žabky sú bežný spôsob upevnenia. Jedná sa o klips, do ktorého chytíte záves a pripevníte ho podľa typu garniže pomocou krúžkov alebo koľajničiek. Žabiek je potrebné mať dostatočné množstvo umiestnené na závese v pravidelných rozostupoch.

Hľadáte závesy na okno do detskej izby, kuchyne alebo kúpeľne? Každá miestnosť má svoje špecifiká

Závesy na okno nezabudnite vyberať podľa plánovaného umiestnenia. Každá miestnosť v dome či byte má svoj účel a štýl, ktorému musíte tento elegantný doplnok prispôsobiť. Napríklad závesy do detskej izby a spálne budú mať prevažne zatemňovaciu funkciu, aby vytvorili ideálne prostredie na spanie. Závesy do pracovne alebo obývacej izby by potom mali byť prevažne estetické a v letných dňoch poskytovať ochranu pred slniečkom.

Nezabudnite, že závesy do detskej izby by mali byť vo veselých farbách, ktoré má vaše dieťatko najradšej.

Závesy na mieru do vašich okien zaistia správne rozmery

Závesy na mieru bežných typov okien majú rôznu výšku a šírku. Aby záves dokonale sedel na vaše okno a plnil svoju funkciu, je potrebné starostlivé meranie. Rozhodnite sa tiež, či budete chcieť závesy na okno krátke alebo dlhé. Krátke závesy poskytnú výhodu predovšetkým v zime, keď neprekrývajú radiátor, ktorý je často umiestnený pod oknom, a nezamedzujú tak šíreniu tepla do miestnosti.

  • Či už zháňate závesy na okno krátke alebo dlhé, vždy starostlivo zmerajte výšku okna. Krátky záves má obvykle dĺžku okolo 175 cm, zatiaľ čo dlhé typy môžu byť dlhé až 250 cm. Nezabúdajte, že dlhé závesy na okná by mali končiť asi 2 cm nad podlahou.
  • Bežná šírka závesu je 175 cm, vždy však záleží na vašom okne, v ponuke nájdete širšie aj užšie varianty. Pokiaľ chcete, aby okenné závesy pokrývali celú šírku, zmerajte okno a výsledok vynásobte dvakrát až trikrát, vďaka čomu vznikne dostatočná rezerva na riasenie.

Neviete si rady s výberom? Pozrite sa, čo na jednotlivé závesy na okno hovoria recenzie.

Farby dokážu s miestnosťou všeličo – ako podľa nich vybrať závesy na okno?

Keď vyberáte závesy na okno, myslite predovšetkým na to, do akých farieb máte ladený zvyšok interiéru, aby sa vzory a odtiene nerušili a izba nevyzerala príliš preplácane. Závesy je dobré zladiť napríklad s pohovkou alebo kobercom. Ak chcete miestnosť zväčšiť, zvoľte svetlé a ľahké závesy na okno, ktoré ju opticky rozjasnia, tmavé farby ju naopak zútulnia. Čo sa týka farieb, v ponuke nájdete ako neutrálne béžové alebo sivé, tak aj pastelové ružové či napríklad tmavomodré.

záves na okno inšpirácie

Okrem odtieňov môžu mať závesy na okná aj rôzne motívy.

Zaujímajú vás lacné závesy na okno? Bazár alebo výpredaj ponúka skvosty. Cenovú dostupnosť oceníte aj v prípade, keď zháňate modely do prechodného bývania či napríklad záves na okno do chalupy.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Biele priesvitné závesy – 2 ks – 140 x 225 cm Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Záves – použitie/typ: priesvitný, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na pútka, rozmery 140 × 225 cm (Š×D), biela farba, 2 kusy v balení
29,32 €

2.
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na tunel, rozmery 135 × 245 cm (Š×D), čierna farba, 2 kusy v balení
59,47 €

3.
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 290 × 245 cm (Š×D), béžová farba
48,20 €

Ďalšie najpredávanejšie
90 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
5,0
Zatemňovacie závesy s háčikmi 2 ks antracitové 140 × 225 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na háčiky, rozmery 140 × 225 cm (Š×D), antracitová farba, 2 kusy v balení
36,55 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1235
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
5,0
Zatemňovacie závesy s kovovými krúžkami 2 ks sivé 140 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), sivá farba, 2 kusy v balení
40,97 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1239
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
3,7
Zatemňovacie závesy s kovovými krúžkami 2 ks antracit 140 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), tmavomodrá farba, 2 kusy v balení
43,38 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1233
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
4,8
Zatemňovacie závesy s kovovými okami, 2 ks, 135 × 175 cm, čierna
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 135 × 175 cm (Š×D), čierna farba, 2 kusy v balení
53,04 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1136
Tyrkysové priesvitné závesy - 2 ks - 140 × 245 cm
Záves – použitie/typ: priesvitný, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na pútka, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), tyrkysová farba, 2 kusy v balení
28,91 €
Na sklade 4 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCmisc5408
Zatemňovací záves s kovovými krúžkami béžový 290 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 290 × 245 cm (Š×D), béžová farba
45,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SCob1247
5,0
Zatemňovací záves s kovovými krúžkami zamat antracit 290x245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester a samet, uchytenie na krúžky, rozmery 295 × 245 cm (Š×D), antracitová farba
52,63 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1269
4,0
Zatemňovací záves s kovovými krúžkami sivý, 290 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 290 × 245 cm (Š×D), sivá farba
45,40 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1240
5,0
Zatemňovacie závesy s kovovými krúžkami 2 ks sivé 140 × 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), sivá farba, 2 kusy v balení
40,97 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1256
5,0
Krémové zatemňovacie závesy s kovovými krúžkami – 2 ks – 135 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 135 × 245 cm (Š×D), krémová farba, 2 kusy v balení
65,10 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1129
5,0
Zatemňovacie závesy s krúžkami 2 ks zamat tmavomodré 140x245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester a samet, uchytenie na krúžky, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), modrá farba, 2 kusy v balení
61,88 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1283
5,0
Šnúrkové záclony, 2 ks, 140x250 cm, biele
Záves – použitie/typ: priesvitný, povrázkový, vnútorné, na dvere, na okno, materiál polyester, uchytenie na tunel, rozmery 140 × 250 cm (Š×D), biela farba, 2 kusy v balení
27,30 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCmisc5386
5,0
Zatemňovacie závesy s háčikmi, 2 ks, antracitové, 140 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na háčiky, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), antracitová farba, 2 kusy v balení
40,57 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1236
5,0
Biele priesvitné závesy – 2 ks – 140 x 175 cm
Záves – použitie/typ: priesvitný, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na pútka, rozmery 140 × 175 cm (Š×D), biela farba, 2 kusy v balení
24,89 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1101
5,0
Zatemňovacie závesy s háčikmi 2 ks sivé 140 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na háčiky, rozmery 140 × 245 cm (Š×D), sivá farba, 2 kusy v balení
44,99 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1243
4,5
Zatemňovacie závesy s háčikmi 2 ks sivé 140 × 175 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na háčiky, rozmery 140 × 175 cm (Š×D), sivá farba, 2 kusy v balení
38,96 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1241
5,0
Čierne zatemňovacie závesy s kovovými krúžkami – 2 ks – 135 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 135 × 245 cm (Š×D), čierna farba, 2 kusy v balení
54,24 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1125
Zatemňovací záves s kovovými krúžkami taupe 290 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 290 × 245 cm (Š×D), hnedá a sivá farba
44,18 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1245
5,0
Hnedé zatemňovacie závesy s kovovými krúžkami – 2 ks – 135 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 135 × 245 cm (Š×D), hnedá farba, 2 kusy v balení
63,49 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1127
Čierne zatemňovacie závesy s tunelíkom – 2 ks – 135 x 245 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na tunel, rozmery 135 × 245 cm (Š×D), čierna farba, 2 kusy v balení
59,47 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1126
Biele priesvitné závesy – 2 ks – 140 x 225 cm
Záves – použitie/typ: priesvitný, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na pútka, rozmery 140 × 225 cm (Š×D), biela farba, 2 kusy v balení
29,32 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1102
5,0
Zatemňovacie závesy s kovovými okami, 2 ks, 135 × 175 cm, hnedá
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na krúžky, rozmery 135 × 175 cm (Š×D), hnedá farba, 2 kusy v balení
49,81 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1137
3,8
Čierne mikrosaténové závesy s pútkami – 2 ks – 140 x 175 cm
Záves – použitie/typ: priesvitný, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na pútka, rozmery 140 × 175 cm (Š×D), čierna farba, 2 kusy v balení
29,71 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1110
1,0
Zatemňovacie závesy s háčikmi 2 ks sivé 140 × 225 cm
Záves – použitie/typ: zatemňovacie, vnútorné, na okno, materiál polyester, uchytenie na háčiky, rozmery 140 × 225 cm (Š×D), sivá farba, 2 kusy v balení
44,18 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCob1242

Závesy na okná

V kategórii Závesy na okná máme práve teraz na Alza.sk celkom 90 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné závesy na okná Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie závesy na okná Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii závesy na okná recenzie
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií