AlzaPlus+ pet Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Teráriá pre hady

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Určenie
Hady
(1)
Leguány
(1)
Korytnačky
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Teráriá pre hady sú nepostrádateľným doplnkom na ich chov. Sú krásne a v podstate nenáročné. Ak ste sa rozhodli pre tohto exotického tvora, musíte mu zaistiť nielen kvalitnú stravu, ale aj dostatočne veľkú a dobre vybavenú ubikáciu. Prečítajte si, ako správne vybrať terárium pre hady.

Pokračovať

Ako vybrať terárium pre hada?

Terárium pre hada vyberajte s ohľadom na druh plaza, ktorého sa chystáte chovať. Ubikácia musí byť dostatočne veľká pre dospelého jedinca. Z tohto dôvodu sú pre začiatočníkov najvhodnejšie korálovky a užovky červené, ktoré nie sú ani v dospelosti príliš veľké (dorastú do dĺžky maximálne okolo 90 cm).

Ideálne teráriá pre hady verne simulujú ich prirodzené prostredie

Jednotlivé druhy hadov žijú v rôznych klimatických podmienkach, teráriá pre hady je teda nutné vybaviť doplnkami a vhodnou podstielkou, ktoré budú čo najvernejšie napodobňovať jeho prirodzené prostredie. Na základe týchto charakteristík rozlišujeme hneď niekoľko typov terárií (suché, tropické a kombinácie tropického z vodnými prvkami).

Púštne terárium pre hady

Púštne terárium pre hady simuluje suchú klímu, ktorá je vhodná nielen pre niektoré druhy hadov, ale aj pre agamy, stepné korytnačky alebo gekony. Tento typ terária obsahuje piesok, suché rastliny a vetvičky. Umiestniť tu môžete aj sukulenty. Majú predovšetkým estetickú funkciu. Terárium skrášlia, ale nie sú nevyhnutné.

Tropické terárium pre hady

Tropické terárium pre hady obsahuje živé rastliny a vodné prvky, ktoré slúžia nielen ako prirodzené prekážky a úkryty, ale majú aj veľmi dôležitú funkciu. Pre tropické podnebie je charakteristická vysoká vlhkosť. Živé rastliny napomáhajú udržať optimálne hodnoty. Terárium pre hada vybavte kokosovým vláknom, kôrou alebo rašelinou. Tropické podmienky vyžadujú aj niektoré druhy žiab, jašterov a bezstavovcov.

Tropické terárium pre hady s jazierkom

Ak máte dostatok priestoru, môžete založiť paludárium, čo je tropické terárium pre hady v kombinácii s jazierkom, v ktorom môžete chovať aj nenáročné druhy rýb. Tento typ ubikácie je vhodný pre plazy, ktoré aj vo svojom prirodzenom prostredí žijú v blízkosti vody.

i

Užovka červená je ideálnou voľbou pre úplných začiatočníkov

Užovka červená sa teší medzi chovateľmi veľkej obľube. Má veľmi atraktívne zafarbenie, pokojnú povahu a navyše je extrémne nenáročná. Preto je tiež odporúčaným druhom pre nováčikov. Pochádza z Južnej Ameriky. Pokiaľ jej budete venovať patričnú starostlivosť, môže sa dožiť až 18 rokov.

Aké veľké by malo byť terárium pre hada?

Terárium pre hada vyberáme podľa druhu a veľkosti dospelého jedinca. Terárium pre užovku kráľovskú (jednotlivca, alebo v páre) by malo mať minimálne rozmery 80 × 40 × 40 cm. Pre pár pytónov kráľovských zvoľte veľkosť 100 × 50 × 50 cm. V prípade, že si chcete zaobstarať väčší druh hada, alebo sa chystáte chovať viac hadov pohromade, musíte hľadať väčšie teráriá pre hada, ktoré každému z nich poskytnú dostatok životného priestoru.

Terárium pre hady 100 × 50 × 50 cm je štandardná veľkosť. Dostupné sú aj väčšie veľkosti. Pokiaľ máte individuálne požiadavky, môžete si nechať vyrobiť terárium pre hady na mieru.

Čo obsahujú dobre vybavené teráriá pre hady?

Hady preferujú pokojné miesta, kde sa môžu schovať a nerušene odpočívať. Správne vybavené teráriá pre hady majú prirodzený terén, v ktorom pre hada pripravíte útulné úkryty. Pokiaľ chcete, aby bol had naozaj spokojný, minimálne jedna stena by mala mať reliéfny povrch, po ktorom sa môže had šplhať.

Vhodná žiarovka do terária pre hady

Výber vhodného osvetlenia je úplne zásadný. Žiarovka do terária pre hady je nielen zdrojom svetla, ale aj tepla. V každom teráriu musia byť dva zdroje osvetlenia. Jedna žiarovka supluje denné svetlo a vyžaruje UVB žiarenie, ktoré je pre plazy extrémne dôležité. Bez UVB nebude had prospievať. Bude mu chýbať vitamín D a vápnik. Druhá žiarovka je výhrevná. Platí pravidlo, čím vyššia je ubikácia, tým výkonnejšie žiarovky potrebujete.

Terárium pre hada musí mať stabilnú teplotu

Tú zaistíte buď výhrevnou žiarovkou, alebo hadovi zaobstaráte vykurovací kameň (ideálna voľba pre pytóna kráľovského). Terárium pre hada by malo mať rôzne teplotné zóny, aby sa mohol had podľa potreby premiestňovať do chladnejšej alebo naopak teplejšej zóny. Teplota vo vnútri by nemala klesnúť pod 28 °C. Zaistiť musíte aj dostačujúce vetranie, aby sa vo vnútri terária nezačali množiť baktérie a plesne. Terárium musí mať otvory vo vetracej časti.

i

Kvalitné terárium pre hada sa nezaobíde bez teplomera a vlhkomera

Terárium pre hada musí mať vo vnútri nielen stabilnú teplotu, ale aj vlhkosť. Aby ste mali o týchto hodnotách dokonalý prehľad, nezabudnite pridať na váš nákupný zoznam kvalitný teplomer a vlhkomer. Vďaka tomu môžete teplotu a vlhkosť ľahko korigovať.

Teráriá pre hady sú impozantnou dekoráciou

Teráriá pre hady by mali byť predovšetkým útulným domovom, v ktorom hady prežijú zdravý a spokojný život. To dosiahnete tým, že do terária nasadíte vhodné rastliny (podľa druhu). Do suchých terárií nasaďte Crassulu, Peperómiu alebo Epipremum. V tropických teráriách vyniknú Draceny, Antúrie a Nephrolepis.

Hľadáte lacné terárium pre hada? Bazár je možnosť, ako lacno kúpiť aj plne vybavenú ubikáciu pre chov hada.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
Terárium kompozitné drevo 100 × 47 × 47 cm
Terárium – pre hady, leguány a korytnačky, sklenené, klasické, s kovovou vetracou mriežkou
108,67 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: PETshu29

Teráriá pre hady

V kategórii Teráriá pre hady máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Teráriá pre hady – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné teráriá pre hady Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie teráriá pre hady Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie teráriá pre hady Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii teráriá pre hady recenzie
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií