Čelovky

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/svetelny-tok.jpg

Svietivosť žiaroviek (svetelný tok): čo vyjadruje a prečo sa ňou riadiť?

Svetelný tok sa udáva v lúmenoch a vyjadruje skutočné množstvo svetla, ktoré svetelný zdroj vyžiari. Ide tak o oveľa lepší parameter na porovnanie „výkonu“ žiaroviek, než je ich príkon vo wattoch, čo je zrejmé pri pohľade na porovnávaciu tabuľku klasických a LED žiaroviek. Všetko dôležité sa o svetelnom toku dozviete v tomto článku.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stupen-kryti-ochrana-ip.jpg

Stupeň krytia (IP) udáva ochranu telefónu pred kvapalinou a prachom

Stupeň krytia (IP, Ingress Protection) je medzinárodne štandardizovaný kód, ktorý udáva odolnosť elektrospotrebičov proti vniknutiu cudzích telies a kvapalín, najmä vody. Vyjadruje sa v tzv. IP kóde, ktorý je tvorený znakmi „IP“ nasledovanými dvoma číslicami: prvá udáva ochranu pred nebezpečným dotykom a pred vniknutím cudzích predmetov, druhá označuje stupeň krytia pred vniknutím vody.

Outdoor

Slovo outdoor pochádza z angličtiny a definuje všetky aktivity, ktoré prebiehajú mimo uzavretý priestor. Outdoor sa používa tiež pri segmentácii trhu pri tovare. Outdoorové oblečenie alebo vybavenie je teda to, ktoré je prispôsobené na vonkajšie využitie.

Akumulátor

Akumulátor je zariadenie, ktoré môžete použiť ako zdroj energie po tom, čo ho nabijete. Používa sa ako pomocný zdroj energie. Zjednodušene ide o batériu, ktorú je možné opakovane nabíjať.


P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií