Prilby na motorku

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Homologácia
ECE 22.06
(86)
(45)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Pokiaľ patríte medzi motorkárov, určite ste už oboznámení s bezpečnosťou počas jazdy, s ktorou úzko súvisí prilba na motorku. Potrebujete poradiť s výberom alebo vám nie sú jasné niektoré konkrétne pojmy? Čítajte ďalej a dozviete sa všetky potrebné informácie.

Pokračovať

Prilba na motorku je dôležitá súčasť ochrany počas jazdy

Pri jazde na motorke je dôležitá predovšetkým bezpečnosť – prilba na motorku je povinnou výbavou a poskytuje vodičovi zásadnú ochranu. Dnes už ale môžete vyberať hneď z niekoľkých verzií, ktoré okrem spoľahlivej ochrany môžu poskytnúť aj príjemnejší zážitok z jazdy. Existuje teda mnoho druhov a konkrétnych výhod, ktoré môžu prilby na motorku ponúknuť. Helma na motorku sa ale môže v mnohých aspektoch líšiť, vysvetlíme vám ich preto nižšie.

Ako správne vyberať prilby na motorku

Predovšetkým je dôležité vyberať prilby na motorku podľa veľkosti – tá totiž vo väčšine prípadov nie je univerzálna, pretože pre skutočne kvalitnú ochranu musí helma na motorku na hlave sedieť takmer dokonale. Väčšina výrobcov volí systém veľkostí podľa jednoduchého značenia, na jeho určenie vám stačí premerať obvod hlavy. Správnu veľkosť určí tabuľka nižšie, odporúčame ale vždy skontrolovať tabuľku veľkostí konkrétneho výrobcu, môžu sa totiž líšiť.

Obvod hlavy (cm) 49 – 50 51 – 52 53 – 54 55 – 56 57 – 58 59 – 60 61 – 62 63 – 64
Veľkosť prilby XXXS XXS XS S M L XL XXL

Výber prilby na motorku podľa štýlu jazdy

Prilby na motorku bývajú tiež často vyrábané podľa konkrétneho účelu, na ktorý budú používané. Niektorý štýl jazdy totiž môže niesť väčšie riziká a teda vyžaduje aj vyšší stupeň ochrany. Výrobcovia sa na tento účel snažia poskytnúť kompletnú ochranu hlavy, ktorú získate napríklad s helmou na motokros.

  • Enduro prilby sú vyrábané predovšetkým s ohľadom na dokonalú funkčnosť a ochranu.
  • Motokrosové prilby sú štýlovo podobné enduro prilbám. Aj tu sa kladie najväčší dôraz na praktickú stránku.
  • Prilby na skúter sú vyrábané pre nižšie rýchlosti, môžete sa teda stretnúť aj s ich otvorenou formou.

Pri výbere nezabudnite, akú funkciu bude prilba na motorku plniť

Okrem delenia podľa štýlu jazdy môže byť prilba na motorku vyrobená aj podľa nejakého konkrétneho tvaru alebo funkcie. Líšiť sa môže predovšetkým v konštrukcii, tvare alebo vyhotovení niektorých častí. Vyberajte predovšetkým s ohľadom na štýl jazdy. Ochrana vášho zdravia je v tomto prípade najdôležitejšia. Väčšinou je ale helma na motorku schválená podľa bezpečnostnej normy (o ktorej si povieme nižšie), ktorá zaručuje úroveň bezpečnosti.

  • Integrálne prilby na motorku sa skladajú zo škrupiny, ktorá kryje celú hlavu vrátane brady. V oblasti očí sú vybavené plexisklovým krytím.
  • Vyklápacie prilby na motorku sú podobné tým integrálnym. Umožňujú ale vyklopenie celej tvárovej časti (krytu brady a plexiskla).
  • Otvorené prilby na motorku oproti integrálnej neobsahujú ochranu brady. Sú teda vhodné na skútre a na jazdu do mesta všeobecne.
  • Retro prilby na motorku ponúknu špecifický vzhľad. Aj napriek tomu si ale zachovávajú svoje ochranné schopnosti.
  • Dámske prilby na motorku samozrejme poskytujú dostatočnú ochranu, môžu ale byť vyrobené v špecifickom tvare, ktorý bude ženám viac vyhovovať.

i

Príslušenstvo pre prilby na motorku

Pre prilby na motorku sa často vyrába aj nejaké príslušenstvo, ktoré vám uľahčí skladovanie, starostlivosť alebo transport helmy. Či už ide o náhradné plexisklo, štuple do uší, interkomy alebo slnečné clony, vďaka týmto doplnkom si môžete helmu upraviť presne podľa vašich potrieb. Všetko spomínané príslušenstvo a veľa ďalšieho nájdete v kategórii Príslušenstvo k prilbám na motorku.

Prilba na motorku môže mať rôzne vlastnosti plexi krytia

Už spomínané plexisklo zaručí, že prilba na motorku ochráni vaše oči napríklad pred znečistením. Aj v tomto prípade ale existuje hneď niekoľko druhov, ktoré vám poskytnú pôžitok z jazdy presne podľa vašich potrieb. Pri výbere dajte pozor na kompatibilitu, pretože nie všetky plexisklá môžu byť použité práve s vašou helmou.

  • Výklopné plexi umožní zdvihnutie krytia a prípadný prístup vzduchu na vetranie.
  • Odolné sklo zaistí dodatočnú ochranu pre špecifický štýl jazdy.
  • Antifog systém zabráni zahmlievaniu plexiskla.
  • UV filter ochráni váš zrak v letných mesiacoch.
  • Pinlock je špecifický druh antifog systému, kedy je plexi vrstva dvojplášťová.

Z akého materiálu bude prilba na motorku?

Prilba na motorku sa tiež vyrába z rôznych druhov materiálu. Vždy je dôležité porovnať predpokladaný štýl jazdy, pohodlia a osobné preferencie. Pokiaľ je ale motorkárska prilba určená na konkrétne použitie, výrobcovia spravidla volia také materiály, ktoré poskytnú dostatočnú ochranu pre daný štýl jazdy.

  • Kompozit ponúka vhodný pomer ceny a výkonu. Pri výrobe využíva kombináciu materiálov.
  • Polykarbonát je lacnejším variantom. Motorkárska prilba z tohto materiálu však môže byť náchylnejšia na poškriabanie.
  • Termoplast je lacný a dobre tvarovateľný, je ale menej odolný ako kompozit alebo polykarbonát.
  • Sklolaminát je starším materiálom. Helmy na motorku zo sklolaminátu sú ťažšie, ale cenovo dostupné a odolné.

i

Aký typ pracky bude mať prilba na motorku?

Pracka zaručuje, že prilba na motorku bude skutočne bezpečná a zostane na vašej hlave za každej situácie. Existuje niekoľko druhov, ktoré sa môžu líšiť ako v rýchlosti zapínania, tak v pohodlí alebo bezpečnosti. Môžete vyberať z mikrometrickej pracky, rýchlospony, klasickej pracky alebo DD krúžkov.

Špeciálne vlastnosti interiéru prilby na motorku

Interiér hrá pre prilby na motorku dôležitú úlohu, pretože priamo súvisí s pohodlím počas jazdy. Najmä v letných mesiacoch môžete naraziť na problémy, preto je dôležité pri výbere pamätať aj na možnosti rôznych vlastností interiéru, vďaka ktorým budú helmy na motorku o niečo pohodlnejšie. Odporúčame pred nákupom dôkladne preštudovať popis produktu, kde sa dozviete, aké konkrétne vlastnosti bude vaša motorkárska prilba obsahovať.

  • Hypoalergénny interiér zaistí, že bude motorkárska helma vhodná aj pre alergikov.
  • Prateľný interiér zabráni znečisteniu, pretože ho môžete podľa potrieb čistiť.
  • Vyberateľný interiér uľahčí napríklad jeho vysúšanie a čistenie.
  • Lícnice určujú pohodlie počas jazdy. Niektoré moto prilby môžu mať aj dofukovateľné lícnice, ktoré sa prispôsobia tvaru vašej tváre.

Pokiaľ chcete počas jazdy skutočne praktický prvok, motorkárska helma je niekedy vybavená interkomom. Umožní vám tak komunikáciu s ďalšími jazdcami alebo počúvanie hudby vďaka pripojeniu Bluetooth.

Čo znamená, že je prilba na motorku homologovaná?

Počas výberu pravdepodobne narazíte na termín homologizácie, ktorú by mala mať každá prilba na motorku. Ide o certifikáciu, ktorá potvrdzuje, že helma prešla sériou testov a spĺňa teda bezpečnostné normy. Existuje niekoľko druhov homologizácie, či už ide o európsky, alebo americký typ. Môžete tak mať istotu, že dané moto prilby spĺňajú pevne stanovené pravidlá, ktoré zaistia určitú úroveň bezpečnosti počas jazdy.

Ktorá je najlepšia prilba na motorku?

Stále váhate a potrebujete viac informácií, ktorá je vhodná prilba na motorku? Skúste zoradenie produktov podľa hodnotenia. Uvidíte tak prehľadne všetky produkty, ktoré boli najlepšie hodnotené našimi zákazníkmi. Veríme, že vám ich recenzie s procesom vyberania pomôžu. Pamätajte, že počas výberu je najdôležitejšie, aby moto helmy dostatočne chránili jazdca. Vizuálna stránka by mala byť až na druhom mieste.

i

Lákajú vás lacné prilby na motorku? Bazár ponúkne vhodné riešenie

Ak hľadáte ekonomicky dostupný variant, prilby na motorku sa dajú určite kúpiť aj v rozbalenom, zánovnom alebo použitom stave. Pozrite do kategórie Prilby na motorku – bazár, kde také produkty môžete nájsť. V tomto ohľade sa samozrejme neodporúča používať moto helmy, ktoré boli vystavené väčším nárazom alebo nehodám. Ich konštrukcia môže byť totiž poškodená.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
345 položiek
HJC i90 DAVAN MC8SF ružová dámska cestná výklopná prilba
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, ECE 22.05.J a ECE 22.05.P, plexi antiscratch, odolné a antifog, pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1800 g (± 50 g), biela farba, veľkosť S
199,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: nadMOTO3587
HJC i90 WASCO MC27SF oranžová cestná výklopná prilba
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, ECE 22.05.J a ECE 22.05.P, plexi antiscratch, odolné a antifog, pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1850 g (± 50 g), biela farba, veľkosť M
199,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: nadMOTO3588
HJC C80 BULT MC7SF čierna cestovná enduro výklopná prilba
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, plexi antiscratch, odolné a antifog, pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1850 g (± 50 g), čierna farba, veľkosť XXL
199,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: nadMOTO3586
NOX N968 2024, modrá matná
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, modrá farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
143,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38046nad
NOX PREMIUM Revenge 2024, biela, modrá, červená
Prilba na motorku - retro, materiál škrupiny sklolaminát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, biela farba, veľkosť L, M, S, XL a XS
267,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38058nad
NOX N968 2024, čierna matná
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
143,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38040nad
NOX N968 2024, čierna lesklá
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
143,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38034nad
NOX N968 Tomak 2024, biela, čierna
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, biela farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
158,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38000nad
NOX N968 Tomak 2024, čierna matná, červená
Prilba na motorku - výklopná, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
158,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38006nad
NOX PREMIUM Seventy II 2024, titánová
Prilba na motorku - retro, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, sivá farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
178,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38086nad
NOX PREMIUM Seventy II 2024, čierna matná
Prilba na motorku - retro, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
178,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO38068nad
NOX N761 MX 2024, detská, neón červená, čierna, sivá
Prilba na motorku - crossová, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, červená farba, veľkosť L, M, S, XL a XXL
123,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37924nad
NOX N761 MX 2024, detská, neón žltá, čierna, sivá
Prilba na motorku - crossová, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, žltá farba, veľkosť L, M, S, XL a XXL
123,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37929nad
NOX N731 2024, detská, biela
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, biela farba, veľkosť L, M, S a XL
88,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37906nad
NOX N761 MX 2024, detská, čierna matná
Prilba na motorku - crossová, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL a XXL
108,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37919nad
NOX N761 MX 2024, detská, biela
Prilba na motorku - crossová, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, biela farba, veľkosť L, M, S, XL a XXL
108,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37914nad
NOX N731 2024, detská, čierna matná
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S a XL
88,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37910nad
NOX N633 2024, neón ružová, červená, sivá
Prilba na motorku - crossová, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, ružová farba, veľkosť M, S a XS
154,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37883nad
NOX N633 2024, neón modrá, sivá
Prilba na motorku - crossová, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, bez plexi, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, modrá farba, veľkosť L, M, S, XL a XS
154,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37878nad
NOX N401 2024, titánová matná
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, sivá farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
127,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37872nad
NOX N401 2024, čierna
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
127,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37866nad
NOX N401 2024, biela
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, biela farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
127,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37854nad
NOX N401 Zumbi 2024, čierna matná, neón zelená
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
141,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37848nad
NOX N401 Xeno 2024, čierna, biela, červená
Prilba na motorku - integrálna, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, Odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, čierna farba, veľkosť L, M, S, XL, XS a XXL
141,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO37836nad

Prilby na motorku

Prilby na motorku

V kategórii Prilby na motorku máme práve teraz na Alza.sk celkom 345 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné prilby na motorku Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie prilby na motorku Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie prilby na motorku Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii prilby na motorku recenzie
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií